Megőrültek érte a nők - Ma így néz ki Magyar Zoltán, tornász olimpikon
Magyar Zoltán már 37 éve befejezte a versenyzést, de még mindig jól néz ki.

magyar zoltan cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyar Zoltán gyermekkorában a IX. kerületi grundokon rúgta a bőrt, ezért először focistának készült, majd mégis tornász lett, de biztos nem bánta meg a váltást. Kétszeres olimpiai bajnok, a Magyar Tornaszövetség elnöke, félállásban pedig saját rendelőjében állatorvos volt. Egykor a női szívek érte dobogtak, fiatal fiúk pedig miatta kezdtek el sportolni. A valaha tökéletes testű világklasszis még ma, 64 évesen is vonzó férfi.

Egy egész ország volt büszke rá, megnyert versenyei után vele voltak tele az újságok, a tévéműsorok. Azon kevés tornász közé tartozik, akikről gyakorlatot neveztek el. Elsősorban lólengésben volt eredményes. Több új technikai elemet dolgozott ki, a legnépszerűbbet sokáig csak ő gyakorolta, majd többen követték, és megkapta a Magyar vándor nevet.

Elképesztő népszerűségét mindig szerényen viselte. A későbbi aranyérmesnek, Berki Krisztiánnak saját vagyonából nyolcmillió forintot adott, hogy indulni tudjon a londoni olimpián.

Fegyelmezett sportolóból bulikirály

1980-ban, miután befejezte az élsportot, és elkezdte az állatorvosi egyetemet, belevetette magát a szórakozásba. Elmondása szerint a tanulás mellett akkor rengeteget csajozott, bulizott. Igyekezett mindent bepótolni, amiről aktív sportoló korában le kellett mondania.

m 1
Fotó: Facebook/Magyar Zoltán

Már saját lakása és autója volt, de régi képeit elnézve a lányok ezek nélkül is lelkesen keresték volna a társaságát. Közben azért szorgalmasan készült a vizsgáira is. Wladár Zoltánnal, az olimpiai bajnok úszó Wladár Sándor testvérével egy-egy nagyobb megmérettetés előtt két hétre bezárkóztak egy budai kis faházba, ahova otthonról vittek magukkal elegendő élelmiszert, és napi nyolc-tíz órát tanultak. A végigtombolt évek is hozzájárulhattak ahhoz, hogy ma már lenyugodott, és szerinte nincs olyan, ami a sport miatt kimaradt az életéből.

m 2
Fotó: Facebook/Magyar Zoltán

Magyar Zoltán ma már boldog házasságban él. Családjával Tisza melletti tanyáján szokott pihenni, ahol budapesti létére lánya, Dorottya is élvezheti a vidéki életet. Gyermeke nem vált élsportolóvá, művészettörténészként végzett.

Magyar Zoltánnak fontos a jó megjelenés, mindig elegánsan mutatkozik a nyilvánosság előtt. Igazi társasági ember, barátaival egy kis alkohol elfogyasztása után még dalra is szokott fakadni. Imád vadászni, horgászni és természetet járni.

Ezt is szeretjük