Szakácsnak tanult, hazánk híres modellje lett belőle: Rábaközi Andreát meglepő módon fedezték fel

Íme azok a magyar modellek, akiket a sors is a kifutóra szánt.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jókor lenni jó helyen - olykor ez is nagyon fontos egy sikeres karrier beindításakor. Vannak, akik nem önszántukból lépnek a rivaldafénybe, hanem az élet tereli őket erre az útra. Számos amerikai sztárról tudható, hogy az utcán sétálva fedezték fel őket, hazánkban pedig jó pár híres manöken köszönheti pályafutását egy véletlen találkozásnak.

Rábaközi Andrea is ebbe a csoportba sorolható. A szőke szépség hazánk egyik legsikeresebb modellje volt a ’80-as években. Világmárkákkal dolgozott együtt, és számtalan magazin címlapjára fotózták.

Magyar modellek felfedezése

Bár sokan álmodnak ilyen pályáról, Rábaközi Andrea sokáig egyáltalán nem vágyott a kifutók világába, sőt gyerekként kifejezetten utálta, ha kamera elé kellett állnia. Szakácsként képzelte el magát, és el is kezdte kitanulni a szakmát. Épp a gyakorlatát töltötte, amikor a sors közbeszólt.

- Szakács a szakmám. Úgy lettem modell, hogy jöttek hidegtálakat fotózni oda, ahol tanuló voltam, és mondták, milyen aranyos ez a kislány, álljon ide egy képhez. De mondtam, hogy nem, nem szeretnék. Aztán a fotós havonta járt a nyakamra, hogy neki van szeme, látja bennem a lehetőséget, próbáljam meg. Végül megkérdeztem tőle, ha elmegyek egy próbafotózásra, békén hagy-e. Azt válaszolta, hogy igen, így lettem 1986-ban az év felfedezettje - emlékezett vissza 2016-ban a FEM3 Café interjújában.

Nem Rábaközi Andrea az egyetlen, akinek egy véletlennel indult manöken-pályafutása. Képeken hazánk híres modelljei, akiket az utcán sétálva vagy az iskolapadban fedeztek fel.  

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük