Így ünnepeltek a korcsolyázók a dobogón - Átadták az aranyérmeket
Megkapták az aranyérmeket az olimpiai bajnokok.

téli olimpia 2018 éremátadó
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tegnap történelmet írt a magyar férfi korcsolyaváltó 5000 méteren a téli olimpián. Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnokok lettek, legyőzve a kínaiakat, a kanadaiakat és a dél-koreaiakat. Pénteken megtörtént az éremátadó ceremónia a Medals Plazában.

Vasárnap térnek haza

Bár a gyorskorcsolyások csütörtökön nyertek, az érmeket csak másnap kapták meg. Ezt azért szervezik így, hogy minél többen ott tudjanak lenni, és minél nagyobb közönség előtt adhassák át az érmeket a sportolóknak.

téli olimpia 2018 éremátadó 2
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Az aranyérmet Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke akasztotta a nyakukba.  Az ünnepélyes ceremónia végén felcsendült a magyar Himnusz, ilyen még sosem volt a téli olimpiák történetében. Legutoljára 1980-ban sikerült dobogón végeznie Magyarországnak, Lake Placidben a Regőczy Krisztina, Sallay András jégtánckettős ezüstérmet szerzett. Az aranyérem 99,9%-ban ezüst, 6 gramm arany van csak benne. A súlya 586 gramm, az átmérője pedig 9,25 centiméter. A legfrissebb információk szerint vasárnap délelőtt érkeznek haza az olimpiai bajnokok.

Ezt is szeretjük