A Keménykalap és krumpliorrban cuki kislányt játszott: 59 évesen így néz ki Berkes Gabriella

Képeken hazánk hírességei, akik gyereksztárként kezdték pályafutásukat.

keménykalap-és-krumpliorr-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hollywoodban egyáltalán nem szokatlan dolog, hogy a sztárok karrierjüket egészen fiatalon kezdik. Sok színész és színésznő már kisgyermekként a kamera előtt él, először reklámokban szerepelnek, majd onnan törnek be a filmezés világába. Bár hazánkban mindez ritkább, nálunk is akadnak olyan hírességek, akiket az ország gyerekként ismerhetett meg.

Az 1962-es születésű Berkes Gabriella pályafutása is nagyon korán indult. Alig múlt hároméves, amikor megkapta élete első filmszerepét Csűrös Karola mellett. 

Hazánk hírességei, akik gyereksztárként kezdték

Ezután hét éven keresztül tevékenykedett gyerekszínészként. Sokan a Keménykalap és krumpliorr Péterkéjeként (neve ellenére kislány - a szerk.) zárták a szívükbe, de játszott a Jó estét nyár, jó estét szerelemben, az Utánam, srácok! című szériában, a Ballagó időben és a Kicsik és nagyokban is. Tizenéves korától a zene világa felé fordult, 17 esztendősen a Zeneakadémia vendéghallgatója lett, majd elindította énekesnői pályafutását.

Énekelt a Hungária együttes vokáljában, és szólóban is szép sikereket ért el. Az 1990-ben Lulu művésznéven kiadott albuma egy hónap alatt lett aranylemez. 1992-ben hatalmasat fordult az élete, második férjével és két gyermekével tíz esztendőre Németországba költözött. Hazatérte után musicalekben vállalt szerepeket, majd 2012-ben fiával, Berkes Olivérrel elhatározták, szerencsét próbálnak a Voice című, TV2-s tehetségkutatóban. 

Berkes Gabriella 58 évesen is a zenének él, rengeteg rendezvényen énekel. Utoljára 2019-ben jelentkezett új videóklippel, amelyet a Görbe tükör című dalához forgatott. Az Instagramon nagyon aktív, friss fotóin egytől egyig szenzációsan fest. Ám nem ő az egyetlen, aki nagyon fiatalon lett ismert. Képeken a magyar hírességek, akik gyereksztárként kezdték.

Cover-fotó: Fortepan/Ráday Mihály

Ezt is szeretjük