A Keménykalap és krumpliorrban cuki kislányt játszott: 59 évesen így néz ki Berkes Gabriella

Képeken hazánk hírességei, akik gyereksztárként kezdték pályafutásukat.

Magyar gyereksztárok 2021-ben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hollywoodban egyáltalán nem szokatlan dolog, hogy a sztárok karrierjüket egészen fiatalon kezdik. Sok színész és színésznő már kisgyermekként a kamera előtt él, először reklámokban szerepelnek, majd onnan törnek be a filmezés világába. Bár hazánkban mindez ritkább, nálunk is akadnak olyan hírességek, akiket az ország gyerekként ismerhetett meg.

Az 1962-es születésű Berkes Gabriella pályafutása is nagyon korán indult. Alig múlt hároméves, amikor megkapta élete első filmszerepét Csűrös Karola mellett. 

Hazánk hírességei, akik gyereksztárként kezdték

Ezután hét éven keresztül tevékenykedett gyerekszínészként. Sokan a Keménykalap és krumpliorr Péterkéjeként (neve ellenére kislány - a szerk.) zárták a szívükbe, de játszott a Jó estét nyár, jó estét szerelemben, az Utánam, srácok! című szériában, a Ballagó időben és a Kicsik és nagyokban is. Tizenéves korától a zene világa felé fordult, 17 esztendősen a Zeneakadémia vendéghallgatója lett, majd elindította énekesnői pályafutását.

Énekelt a Hungária együttes vokáljában, és szólóban is szép sikereket ért el. Az 1990-ben Lulu művésznéven kiadott albuma egy hónap alatt lett aranylemez. 1992-ben hatalmasat fordult az élete, második férjével és két gyermekével tíz esztendőre Németországba költözött. Hazatérte után musicalekben vállalt szerepeket, majd 2012-ben fiával, Berkes Olivérrel elhatározták, szerencsét próbálnak a Voice című, TV2-s tehetségkutatóban. 

Berkes Gabriella 58 évesen is a zenének él, rengeteg rendezvényen énekel. Utoljára 2019-ben jelentkezett új videóklippel, amelyet a Görbe tükör című dalához forgatott. Az Instagramon nagyon aktív, friss fotóin egytől egyig szenzációsan fest. Ám nem ő az egyetlen, aki nagyon fiatalon lett ismert. Képeken a magyar hírességek, akik gyereksztárként kezdték.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Cover-fotó: Fortepan/Ráday Mihály

Ezt is szeretjük