Lisztes Krisztián a 90-es évek egyik legjobb focistája volt: 44 évesen ilyen sármos

Lisztes Krisztián focistaként 2015-ben vonult vissza, jelenleg az utánpótlásedzéssel foglalkozik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lisztes Krisztián 49-szeres magyar válogatott labdarúgó a ’90-es évek és az ezredforduló egyik legjobb magyar játékosa volt.

Újpesten született 1976. július 2-án, de óvodába már Szibériában járt, ahol édesapja villamosmérnökként dolgozott, és a család is vele tartott. 

Lisztes Krisztián a ’90-es évek népszerű focistája

Két- és hatéves kora között más magyar családok gyermekeivel a Szovjetunióban cseperedett, majd visszaköltöztek Újpestre. Az egyik szomszéd bácsi nagy Fradi-drukker volt, ő vitte magával a kis Krisztiánt és testvérét a meccsekre, onnantól ő is Fradi-rajongó lett. "Aki egyszer fradista lett, az az is marad" - mondta a LifeTV Ébredj velünk című műsorában Joshi Bharatnak. 

lisztes-krisztian-lifetv
Fotó: Life TV/Ébredj velünk

Amikor 12 éves volt, már az aktuális csodagyerekként írtak róla a Képes Sportban, később a korosztályos válogatottakban is remekül futballozott, és a vele egyidős Dárdai Pál, aki mellette játszott a középpályán, már edzőként azt mondta róla, olyan ügyes volt a labdával, mint a jelen aranylabdása, Lionel Messi. (...) Amikor 1997 januárjában csatlakozott a VfB Stuttgart csapatához, a Bild a magyar Maradonának nevezte - írta Lisztes Krisztiánról a Telex 2021 márciusában.

Lisztes Krisztián labdarúgó, a magyar olimpiai keret tagja 1996 áprilisában.
Lisztes Krisztián labdarúgó, a magyar olimpiai keret tagja 1996 áprilisában.
Fotó: MTI/Földi Imre

1993-ban, 17 évesen játszott először a Fradiban, 18 éves korában pedig már a válogatottban is bemutatkozhatott, az edző a távozó Détári Lajos helyére tette a középpályára. 1996-ban a Stuttgart szerződtette, de fél évet még a Fradiban játszott. A Stuttgarttal német kupa-győztes és KEK-döntős lett. 2001-ben a Werder Bremen játékosa lett. 2004 tavaszán szerzett sérüléséig (elszakadt a keresztszalagja) egyedüliként a brémaiak közül a csapat összes, mind a harminc mérkőzésen pályára lépett. 

2005-ben Mönchengladbachba, majd Rostockba szerződött. 2008-ban visszatért a Ferencvároshoz, majd REAC-hoz igazolt, ezt ismét Rostock, majd Paks, újra a REAC és a Vasas követte.

Lisztes Krisztián, a Ferencváros új játékosa a csapat nyáron igazolt játékosait bemutató sajtótájékoztatón 2011. július 18-án az Albert Flórián Stadionban.
Lisztes Krisztián, a Ferencváros új játékosa a csapat nyáron igazolt játékosait bemutató sajtótájékoztatón 2011. július 18-án az Albert Flórián Stadionban.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

2011 nyarán visszatért az FTC-hez, de 2012-ben a Ferencváros vezetősége úgy döntött, hogy az ő és mások szerződését nem kívánja meghosszabbítani, így távoznia kellett a klubtól. 2015-ben a másodosztályú Soroksárról vonult vissza.

A cikk az ajánló után folytatódik

- A brémai időszak volt számomra a legszebb, amikor megnyertük a bajnokságot, még úgy is, hogy akkor volt a sérülésem, meg a Fradival a Bajnokok Ligája, meg az olimpiai részvétel. Ez a három olyan meghatározó és legszebb esemény, amire szívesen visszaemlékszem - árulta el április végén Joshi Bharatnak. 

lisztes-krisztian-2021
Fotó: Life TV/Ébredj velünk

Lisztes Krisztián megszerezte a legmagasabb edzői végzettséget, és az utánpótlásban gyerekekkel foglalkozik az UDSE-nél, ami a német edzésmódszerek magyarországi alkalmazására létrejött labdarúgóutánpótlás-képző központ, a Borussia Dortmund utánpótlás-partneregyesülete. 

Röviden, de magánéletéről is beszélt a LifeTV reggeli műsorában, így elárulta, hogy fia a nyomdokaiba lépett. 2018 őszén arról olvashattunk a hírekben, hogy feleségével 18 év után válnak, de kiderült, hivatalosan a mai napig házastársak. 

- Nem váltunk még el, egy háztartásban élünk, minden oké. A gyerek miatt is úgy ítéltük meg, hogy jobb így, normális mederben zajlik minden igazából. Nincs új szerelem, még mindig a labdarúgás és a gyerekek a szerelem. Lili lányom már 20 éves, ő röplabdázik, a fiam, Krisztián, 16, ő a Fradiban focizik. 

- Elsősorban most tapasztalatot szeretnék szerezni az utánpótlás edzésében, a gyerekektől nagyon sok szeretett kapok vissza, és mivel a fiam, Krisz még csak 16 éves, meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgai. Ha idősebb lesz, és a maga útját járja, akkor lehet, hogy én is gondolkozom megint edzői karrierben akár külföldön is, vagy, úgymond, magasabb szinten. Bár úgy gondolom, az utánpótlás is az egyik legfontosabb terület.

Gulácsi Péter és felesége

A gyönyörű Vígh Diánával 2010 júniusa óta alkotnak egy párt, esküvőjüket 2016 májusában tartották a Balaton északi partján. Kisfiuk 2019 júniusában jött világra. A baba érkezése hatalmas boldogság volt számukra, Diána csak pár hónappal később árulta el egy posztjában, hogy mielőtt a baba megfogant, két vetélésen volt túl. Képes összeállításunkban megnézheted Gulácsi Péter feleségét és gyönyörű családját. 

Ezt is szeretjük