A 90-es évek keresett modellje volt külföldön - Liebhaber Judit 50 fölött ezzel foglalkozik

Liebhaber Judit keresett modell volt, majd a kétezres években televíziózni kezdett.

liebhaber-judit-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Liebhaber Judit a kilencvenes évek elején modellként bejárta a világot, élt Japánban vagy Amerikában, és olyan nagy nevekkel vonult a kifutókon, mint Naomi Campbell, Kate Moss és Helena Christensen. 

A modellkedés után a televíziózás világába is belekóstolt: az RTL Klub, az AXN, a Filmmúzeum és a TV Paprika csatornáknál is megfordult műsorvezetőként. 

Liebhaber Judit modellből lett műsorvezető

Magyar lányként az első volt, aki 1989-ben bekerült a Supermodell of the World döntőjébe, a főleg manökenek és profi modellek Los Angelesben rendezett világversenyére, amin 37 ország azon modelljei vettek részt, akik hazájukban már megnyerték a nemzeti versenyt. Ez alól csak Liebhaber Judit volt kivétel, akit párizsi munkái alapján hívtak meg. Bekerült a legjobb 12 közé, és az első háromban szerepelhetett volna, ha a verseny előtt aláír egy számára előnytelen szerződést. 

Az Ez a Divat és az Ország Világ magazinok címlapján.
Az Ez a Divat és az Ország Világ magazinok címlapján.

- Utazás előtt küldtek egy húszoldalas, angol nyelvű szerződést, amely szerint három évre el kellett volna adnom magam, a hangom, a képem és mindent. Kint kellett volna élnem ez idő alatt Amerikában, és ugrásra készen várni, mikor, hol kell fotózni, filmezni, dobogóra lépni. Csakhogy a szerződésnek volt egy nagy hibája: az én jogaimat nem védte – mesélte egy 1990 augusztusában adott interjúban. 

Annak ellenére, hogy nem írta alá a szerződést, elmehetett New Yorkba. A világ húsz legkeresettebb modelljének egyike volt, bejárta a világot. Világhírű divattervezőkkel dolgozott, mint Armani, Issey Miyake, Galliano, és neves magazinok címlapján tündökölt, szerepelt például a Harper’s Bazaar borítóján is. Először Európában dolgozott, aztán elkerült Japánba, majd New Yorkban, illetve Los Angelesben telepedett le – akkor már a családjával.

A cikk az ajánló után folytatódik

31 éves koráig szerepelt a kifutón. A 2000-es évek elején költöztek haza Magyarországra, ekkor kezdett el dolgozni televízióknál. 

- A divatszakmában dolgoztam hosszú éveken keresztül, és azt gondolom, modellként minden aspektusát megismertem. Nagyon sok tervezővel ismerkedtem meg, láttam a munkafolyamatot, hogyan lesz egy ötletből egy megvalósult ruha, és később az, hogyan jelenik meg az utcán - mesélte az RTL Klub Reflektor című műsorában 2014 tavaszán, amikor a csatorna megújult, Trendmánia - Nem csak Nőknek! című műsorának háziasszonya lett.

liebhaber-judit2

Liebhaber Judit két fiú édesanyja, és kevesen mondanék meg róla, hogy elmúlt 50 éves. Egy ideje lelkes állatbarát (most épp három kutya és két macska gazdája), és a mindennapjaiban jelentős szerephez jut az agility, kutyás ügyességi verseny, melyben már többszörös magyar válogatott. Vállalati tréningeken tanít erőszakmentes kommunikációt kutyái segítségével.

2021. március 2-án a visszatért a képernyőre: a YouTube-on kísérhetik figyelemmel a nézők Erősebb Igen című műsorában, amelynek első vendége Dobó Kata volt, aki sosem hallott részletességgel mesélt az Amerikában töltött évekről

liebhaber-judit

Az online beszélgetéssorozat alapötlete még a kétezres évekre nyúlik vissza, amikor Liebhaber Judit Los Angelesből hazatérve lehetőséget kapott arra, hogy a kifutók világa után műsorvezetőként is kipróbálhassa magát a Filmmúzeum kulturális műsorában. Közel tíz évig Prokopp Dóra mellett a a csatorna háziasszonya volt.

Már ekkor megfogalmazódott benne, hogy szeretne egy olyan interjúsorozatot készíteni, amiben a mélyebb beszélgetések és érzelmek kapják a főszerepet. Az anyai kötelességek és a családi vállalkozás körüli teendők azonban késleltették a megvalósítást, de a 2020-as év váratlan fordulatai teret engedtek a régen dédelgetett tervek kivitelezéséhez. 

- Számos olyan nő van hazánkban, akiket bár sokan ismernek, de kevesen igazán. Rengeteget tanulhatunk tőlük és nehézségeink közepette is erőt meríthetünk a történeteikből. Róluk szól az Erősebb Igen.

Kállay-Saunders András modell anyukája

Kállay Katalin a történelmi Kállay család leszármazottja, amely egyike hazánk legrégibb nemesi családjainak, tagjai között Magyarország egykori miniszterelnökét, Kállay Miklóst is megtalálhatjuk. Sohasem akart manöken lenni, Pesten kozmetikusszakmát tanult, de szakavatott szemek kiszúrták az utcán. A '70-es és '80-as évek egyik felkapott magyar szupermodellje és nemzetközileg is sokat foglalkoztatott sztármanökenje volt.

Cover-fotó: Liebhaber Judit az Erősebb Igen című műsorában Bagdy Emőkével

Ezt is szeretjük