Lékai-Kiss Ramóna az év női műsorvezetője: idén egy teljesen új műsorban mutatkozik be

Lékai-Kiss Ramóna zsinórban másodszor nyerte meg a női műsorvezető kategóriát a szerda esti Televíziós Újságírók Díja gálán.

Lékai-Kiss Ramóna az év női műsorvezetője
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lékai-Kiss Ramóna tavaly vehette át először a Televíziós Újságírók Díja gálán az év női műsorvezetőjének járó díjat. Szerda este ismét az ő neve került elő a borítékból, a szakújságírók úgy ítélték meg, hogy a 2023-as év műsoraiban nyújtott teljesítménye alapján (Dancing with the Stars, A Nagy Ő) őt illeti meg az elismerés. A Femina a díjátadón beszélgetett vele. 

Lékai-Kiss Ramóna az év női műsorvezetője

- Majdnem pontosan hét évvel ezelőtt, 2017 februárjában jelentetted be, hogy 16 év után kiszállsz a Barátok közt című sorozatból, hogy új területeken is kipróbálhasd magad. Mit gondoltál akkor a műsorvezetésről, és ha visszatekintesz az elmúlt hét évre, hogy látod, milyen utat jártál be?

- Miután kiléptem a Barátok köztből, és elmentem az első műsorvezetői meghallgatásra, éreztem magamban az erőt meg az affinitást. Bár nem tanultam egyetemen vagy főiskolán ezt a szakmát, hanem autodidakta módon a kollégáktól és a szakemberektől, de azt éreztem, hogy ez talán nekem való, hiszen itt is, ugyan nem egy karakter bőrébe kell bújnom, mint a színházban, de ugyanúgy szórakoztatnom kell a nézőket. Érzéseket kell kiváltanom csak már mint Lékai-Kiss Ramóna. Ez elég veszélyes, az ember vásárra viszi a bőrét. 

kiss-ramona-televizios-ujsagirok-dija
Fotó: Femina/Rátkai Márk

- Amikor először színpadra léptem egy élő show-ban, rettenetesen izgultam! Nyilván nagyon tetszett, de tényleg csak az lebegett előttem, hogy megpróbáljam túlélni életem első élő adását. Innen jutottam el oda, hogy 2024-ben másodjára vehettem át az év női műsorvezetőjének járó díjat a szakmától, aminek nagyon örülök, boldog és hálás vagyok. Ha visszatekintek az elmúlt évekre, én is látom a fejlődést, látom azt a sok tanulást, energiát, amit ebbe beletettem, de a célom 2017-ben, kevesebb tapasztalattal is az volt, hogy szórakoztassam a nézőket - most is ez, csak már sokkal több tapasztalattal és tudással a hátam mögött.

- Az első díjáért is megdolgozik mindenki, azt átvenni is felejthetetlen élmény, de legyen szó sportolóként szerzett éremről vagy színészként elnyert elismerésről, a másodikat talán még nehezebb megszerezni. 

- Ugyanez az érzés van bennem! A barátnőim és a kollégáim mondták, hogy olyan voltam ma este, mintha nem számítottam volna a díjra. Nyilván nagyon boldog vagyok, vágyakoztam erre az elismerésre, de valahogy úgy voltam vele, hogy tavaly annyira fantasztikus volt nyerni, már van egy ilyen díjam, idén jelölték D. Tóth Krisztát, Ördög Nórit és engem, ezért egy körforgásban most más jön. Aztán majd lesz megint, amikor én vehetem át. Amikor kimondták a nevem, pár pillanatra meg is lepődtem. Én is azt gondolom, másodjára még nagyobb kitüntetés egy ilyen díjat megszerezni, nagyobb súlya van. Ha lehet ilyet mondani, még többet jelent, mint az első. 

kiss-ramona-tud
Fotó: Femina/Rátkai Márk

- Vezettél már reggeli műsort, két különböző valóságshow-t, a Celeb vagyok, ments ki innen!-t és A Nagy Őt, a Ninja Warrior Hungary című ügyességi vetélkedőt és sokak álmát, nagyszabású show-műsort, az X–Faktort és a Dancing with the Starst. Milyen műfajban szeretnéd legközelebb kipróbálni magad?

- Évek óta nagyon nagy vágyam volt, hogy egy gameshow-t vezethessek. Ez teljesült idén. A főnökeim meghallgattak, és úgy döntöttek, hogy a Password – A jelszó című műsornak én lehetek a műsorvezetője. Már le is forgattunk, és nagyon várom, hogy a nézők lássák. Mi nagyon-nagyon szerettük! Valami egészen új dolog érkezik Magyarországra ezzel a vetélkedővel! Hogy mi még az álmom? Hogy jövőre a kategóriában mi is ott legyünk Televíziós Újságírók Díja gálán.

Berki Mazsi meseszép estélyibe bújt a Televíziós Újságírók Díja gálán: fotókon az est sztárjai

Képeken a szerda este 11. alkalommal megrendezett Televíziós Újságírók Díja gála sztárjai.

Elolvasom

Cover-fotó: Femina/Rátkai Márk

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Ezt is szeretjük