A négy magyar sztár halálára felbolydult a net: ezekre kattintottak a legtöbben itthon

Kiderült, mire kattintott az interneten 2022-ben a legtöbb magyar ember.

csollany-szilveszter-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) idén is számvetést készített az online média tavalyi használatáról: megvizsgálták, mire kattintott az interneten 2022-ben a legtöbb magyar ember.

A háború vagy az országgyűlési választás mellett a hazai és külföldi hírességekhez kötődő hírek is taroltak, így például Berki Krisztián váratlan halála vagy Cristiano Ronaldo újszülött fiának halála.

Legtöbb kattintás 2022-ben

A híres emberekhez kötődő halálhírek minden évben sokakat érdekelnek, nem volt ez másként 2022-ben sem, amikor már januárban megrázta az országot a mindössze 51 éves olimpikon, Csollány Szilveszter váratlan halála, aki koronavírussal küzdött az intenzíven. 

berki-krisztian-temetes
Fotó: Profimedia

Berki Krisztián május 6-i halála egyenesen felrobbantotta az internetet. Reggel arra keltek az emberek, hogy holtan találták, majd egész nap friss hírekkel bombázták a böngészőket - félinformációkkal, álhírekkel, anekdotákkal, nyomozati jelentésekkel, élő közvetítésekkel tartották ébren a kifogyhatatlan kíváncsiságot.

Május közepén egy színészlegendától is búcsúznunk kellett, Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a nemzet színésze 81 évesen, méltósággal viselt, hosszú betegség után hunyt el. Mészöly Kálmán, a Vasas és a magyar futball legendás alakja ugyancsak 81 éves volt, amikor novemberben távozott az élők sorából. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A híroldalak, internetes magazinok, a televíziós csatornák, a nyomtatott sajtótermékek, de még a rádiók sem engedhetik meg maguknak, hogy ne legyenek jelen a közösségi médiában. A bejegyzések népszerűségének egyik mérőszáma az interakciók mennyisége, melynek vizsgálatával feltérképezhető, hogy a felhasználókhoz mely információk és hírek jutnak el leginkább, azokra milyen érzelmekkel reagálnak, illetve melyeket tartják érdemesnek a megosztásra. Ezen adatok alapján állt össze 2022 hírkalendáriuma, mely a következőképpen alakult.

csollany-szilveszter
Fotó: MTI/Illyés Tibor

• Január: 24-én elhunyt olimpiai bajnok tornászunk, Csollány Szilveszter; a védettségi igazolvány oltási igazolványra változtatása; a lezárások és az oltás ellen tiltakozó kamionos konvojok érkezése Ottawába és a kanadai főváros blokádja.

• Február: orosz katonai csapatok bevonulása Ukrajnába, a háború eseményeivel kapcsolatos hírek; Liu Shaoang téli olimpiai aranyérme; ukrán menekültek tömeges érkezése határainkra.

• Március: tudósítások az orosz-ukrán háború fontosabb eseményeiről; a magyarországi választási kampány; Magyarország háborúba keveredésének esélylatolgatása.

• Április: országgyűlési választási kampány; választási és népszavazási eredmények; Cristiano Ronaldo újszülött fiának halála.

• Május: Berki Krisztián váratlan halála; Haumann Péter halála; magyar sportsikerek (Hosszú Katinka és Milák Kristóf aranyérme, Szilágyi Áron és a női kardcsapat aranyérme, a férfi kardcsapat ezüstérme).

haumann-peter
Fotó: MTI/Soós Lajos

• Június: Anglia elleni 0-4-es futballgyőzelem; ispánok és vármegyék visszaállítása; számtalan magyar sportsiker (futball, öttusa, úszás, nyíltvízi úszás, vízilabda, vívás, birkózás, kajak-kenu, aerobik és szinkronúszás).

• Július: viták a tűzijátékok elmaradásáról; a katatörvény átalakítása és tüntetések az intézkedés ellen; rezsicsökkentéssel kapcsolatos módosítások.

• Augusztus: az augusztus 20-i téves időjárás-jelentés és ezt követően az OMSZ vezetőinek menesztése; gazdatüntetések meghirdetése országszerte és a gazdák távolmaradása; a fakitermelés szabályainak megváltoztatása és tiltakozások ellene.

• Szeptember: tanárok sztrájkja és tüntetése; II. Erzsébet brit királynő halála; Szalai Ádám utolsó mérkőzésén a magyar labdarúgó-válogatott győzelme.

• Október: tanártüntetések; Sebestyén Balázsék kolumbiai kalandjai, atrocitásai; Gáspár Győző (Győzike) nyilatkozata, miszerint a vérét adná Orbán Viktorért.

meszoly-kalman
Fotó: MTI/Kovács Tamás

• November: japán szurkolók meccs végi takarítása Katarban; Mészöly Kálmán halála; Dzsudzsák Balázs visszavonulása.

• December: labdarúgó-vb eseményei; Pelé halála; karácsonyi hangulatú bejegyzések és jókívánságok az ünnep alkalmából.

Legtöbbet kereső magyar sztárok

A Forbes közzétette a legértékesebb magyar celebek listáját, amit 2022-ben kilencedik alkalommal állítottak össze, majd nem sokkal később az is kiderült, kik keresték a legtöbb pénzt. 

Ezt is szeretjük