Besenyő Pista bácsiként lett sztár a 90-es években: Laár András 65 évesen így néz ki
Laár Andrást, a L'art pour l'art Társulat színészét 1986 óta ismeri a közönség.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vicces szemöldök, furcsa bajusz, színes nadrág, bőrdzseki - Besenyő Pista bácsi figurájának már megjelenése is rengeteg humorforrást rejt magában, aranyköpéseitől pedig egyenesen fogjuk a hasunkat a nevetéstől. A „Margit, hát normális?” vagy a „Há, nem? Há, de.” aranyköpések igazi szállóigékké váltak az évek során.

A figurát megszemélyesítő Laár András személyisége nem is különbözhetne jobban híres karakterétől. A 65 éves színésztől távol áll a túlpörgés vagy a kötekedés, buddhista tanítóként és asztrológusként tevékenykedik, amikor nem a színpadon van.

Laár András így néz ki 65 évesen

Az abszurd humorral operáló L’art pour l’art Társulat 1986-ban alakult meg. A kezdetekben nem színházban, elsősorban inkább egyetemeken és főiskolákon tartottak előadásokat. 1991-ben tört meg a jég, ekkor hódították meg a televíziót: a Besenyő család életéről eddig összesen öt különböző sorozat, egy tévéfilm és 18 színházi est készült.

Az immár 65 esztendős Laár András az elmúlt esztendőkben rengeteget változott, ám a mai napig a lehető legnagyobb élvezettel bújik Besenyő Pista bácsi bőrébe. 

- Most egyidős vagyok a Besenyővel, ez a helyzet, most hozzá nőttem. Bármikor bele tudok helyezkedni, akár most ülve is tudnék Besenyő lenni (…) De azt vettem észre, ez egy másik gondolkozásmód - mesélte 2021 februárjában a Fókuszban.

laár-andrás
Fotó: RTL Klub/Fókusz, Instagram/Besenyő Pista bácsi

Művészként őt is megviselte, amikor kirobbant a koronavírus-járvány, a kezdeti időszakban nem tudta, mihez kezdjen, ám hamar rájött, hogy az online térben is tud tevékenykedni. Webkamerán keresztül tanított a Buddhista Főiskolán, ahol asztrológia- és tarot-kártya-kurzusokat tartott. Besenyő Pista bácsiként sem pihent, streamelőadásokat vett fel, valamint kiadott egy naptárat is.

- Egy csapásra megszűnt minden. Nincs pörgés, viszont otthon lehet lenni. Rájöttem, ennek óriási előnyei vannak, nagyon sok jó származik abból, hogy az ember sokat van önmagával és a szűk környezetével. Ezek a belső építkezés fontos pillanatai.

Humoristák egykor és most

Ihos József, Maksa Zoltán vagy Nádas György hazánk legkedveltebb humoristái. Képes összeállításunkban mutatjuk, hogy festettek egykor, és hogy néznek ki most.

Ezt is szeretjük