Kató nénit alig ismerni fel: a 63 éves Ihos József nagyon megváltozott
Képeken mutatjuk, hogy néznek ki most az ország legnépszerűbb humoristái.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kató nénit szinte senkinek sem kell bemutatni: a minden lében kanál, hunyorgó, mókás, idős asszony karaktere a 2000-es évekre a hazai kabarévilág emblematikus figurájává vált. Csakúgy mint kitalálójáé, Ihos József neve is egybeforrt a humorral.

A 63 éves nevettető az 1979-es Rátóti Humorfesztiválon tűnt fel először, ahova kollégái unszolására nevezett be. Sokan nem is tudják róla, hogy eleinte egyáltalán nem vágyott a reflektorfénybe. Karrierjét tanárként kezdte, majd egészségnevelőként és bizottsági titkárként dolgozott.

Ihos József így fest 63 évesen

Az igazi áttörést a Rádiókabaré hozta meg számára, 16 évig írt mókás történeteket a hallgatóknak. Később a televíziót is meghódította, az Ez + az, illetve a Szeszélyes évszakok állandó szereplője lett. 2003-ban saját műsort kapott, amelynek címszereplője legendás szerepe, azaz Kató néni lett. Napjainkban a Muzsika TV-n találkozhatnak vele a nézők a Fűre lépni Ihos! című műsorban. 

Bár a poénjai ugyanolyanok, mint egykor, külseje jócskán megváltozott az elmúlt esztendőkben: ebben nagy szerepe van annak, hogy rengeteget fogyott, életmódváltásának köszönhetően 17 kilogrammtól szabadult meg.

- Az esti evést elhagytam, és minden reggel futok egyet a kutyánkkal. Ő a személyi edzőm - mesélte a Blikknek 2020 augusztusában.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest Ihos József, valamint hazánk népszerű humoristáit is megmutatjuk egykor és napjainkban.

Ezt is szeretjük