Kató nénit alig ismerni fel: a 63 éves Ihos József nagyon megváltozott
Képeken mutatjuk, hogy néznek ki most az ország legnépszerűbb humoristái.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kató nénit szinte senkinek sem kell bemutatni: a minden lében kanál, hunyorgó, mókás, idős asszony karaktere a 2000-es évekre a hazai kabarévilág emblematikus figurájává vált. Csakúgy mint kitalálójáé, Ihos József neve is egybeforrt a humorral.

A 63 éves nevettető az 1979-es Rátóti Humorfesztiválon tűnt fel először, ahova kollégái unszolására nevezett be. Sokan nem is tudják róla, hogy eleinte egyáltalán nem vágyott a reflektorfénybe. Karrierjét tanárként kezdte, majd egészségnevelőként és bizottsági titkárként dolgozott.

Ihos József így fest 63 évesen

Az igazi áttörést a Rádiókabaré hozta meg számára, 16 évig írt mókás történeteket a hallgatóknak. Később a televíziót is meghódította, az Ez + az, illetve a Szeszélyes évszakok állandó szereplője lett. 2003-ban saját műsort kapott, amelynek címszereplője legendás szerepe, azaz Kató néni lett. Napjainkban a Muzsika TV-n találkozhatnak vele a nézők a Fűre lépni Ihos! című műsorban. 

Bár a poénjai ugyanolyanok, mint egykor, külseje jócskán megváltozott az elmúlt esztendőkben: ebben nagy szerepe van annak, hogy rengeteget fogyott, életmódváltásának köszönhetően 17 kilogrammtól szabadult meg.

- Az esti evést elhagytam, és minden reggel futok egyet a kutyánkkal. Ő a személyi edzőm - mesélte a Blikknek 2020 augusztusában.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest Ihos József, valamint hazánk népszerű humoristáit is megmutatjuk egykor és napjainkban.

Ezt is szeretjük