Ma 50 éves Nagy Natália: a Csinibaba szőke bombázója ennyit változott

Nagy Natália, a Csinibaba Mancikája kislánya születése után íróként kezdett el tevékenykedni.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagy Natália 1970. december 7-én született Szegeden. Édesapja az ismert író, humorista, Nagy Bandó András, de ezt nem verte nagydobra. A Csinibaba bemutatóján készült róluk először közös fotó a nyilvánosság számára. 

Galla Miklós fedezte fel még végzős gimnazistaként, ismertté a L'art pour l'art társulattal vált: Evetkeként ismerte meg az ország. 

Nagy Natália születésnapja

- 18 éves voltam, amikor egy gimnáziumi esten Galla Miklós rám talált: Karinthy Ninácskáját adtam elő, ami után felhívott, hogy lenne-e kedvem a L'art pour l'art társulat tagja lenni. Egy éve már működtek, de akkor indult igazán. Volt kedvem, mert ismertem Laár Andrást a KFT együttesből, és amikor videón megmutatták a műsoraikat, néha kicsit furcsán néztem, de igazából tetszett a hangulata - mesélte a Hajdúszoboszló Televíziónak 2013 nyarán.

A gimnázium negyedik osztályát végigturnézta a társulattal, ezzel párhuzamosan készült az érettségire. A L'art pour l'art-nak 1988 és 1997 között volt a tagja. Egyik emlékezetes dala a Bombanő. Amikor Galla Miklós 1990-ben megalapította a Holló Színházat, annak is a tagja volt 1995-ig. 

- Nem szándékosan a humor műfajában akartam szerepelni, nagyon szerettem a klasszikusokat, például Csehovot, de az nagyon tetszett, hogy a végleteket meg lehetett mutatni a társulatban. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Filmekben is láthattuk: szerepelt a 2004-es Magyar vándorban (Avar énekesnő), az 1998-as Zimmer Feriben (Amálka), de legnagyobb filmsikere az 1997-ben bemutatott Csinibaba butuska, szőke bombázója, Mancika.

- Tímár Péter filmjében szerepelni is egy újdonság volt az életemben, és nagyon örültem, hogy egy másik közegben, másfajta humorban, másfajta színjátszásban is kipróbálhattam magam. 1996-ban forgattuk, akkor még a társulat tagja voltam, így az nem volt kérdés, hogy ugyanolyan elánnal készültem L'art pour l'art-premierekre és -előadásokra is, hogy a filmezést és a fellépéseket is egyforma lelkesedéssel és intenzitással szeretném csinálni.  

Lemezei is jelentek meg, 1998-ban a Zsákbamacska minden nő, amelyre a ’60-as évek dalaiból ő válogatott össze húszat, 2001-ben pedig a modernebb és abszurdabb hangzású Legyél állat!, amelyet Bornai Tibor írt neki. Hangoskönyveken is élvezhetjük a hangját: a 2005-ös Égigérő füvet A két Lotti, majd Kosztolányi Dezső Zsivajgó természete, majd Nagy Bandó András egy-egy története követte. 

Nagy Natália férjhez ment, kislánya, Hanna 2004-ben jött világra. Három évvel később megjelent első mesekönyve, A Nap születésnapja, amit 2008-ban a Lufimese követett. 

- A Nap születésnapja mesekönyvem, az első könyvem már Hanna lányom születése előtt megfogant bennem. Amíg egészen pici volt, félretettem, majd miután két és fél évesen közösségbe került, elkezdtem foglalkozni a felírt ötletekkel, és valahogy kikerekedett belőle egy rímes, verses mese. Amikor úgy éreztem, hogy jó pár hónap után összeállt, megkértem Szűcs Éduát, hogy illusztrálja. 

- Egy ideig árusítottuk üzletekben, de mivel akkora a kínálat, nagy a dömping, és nem túl alacsonyak a könyvek bolti árai, inkább úgy döntöttük, kivesszük, és inkább mi megyünk a férjemmel az emberek közé strandokra, fesztiválokra, és akinek van kedve, dedikáltathatja is velem.  

Ugyanebben az évben Zsenik egymásról címmel férjével közös gyűjteményt adott ki, amit 2011-ben a Zsenik humorosan, majd a Zsenik nemzetről, hazáról, Magyarországról követett. A dzsungel kölykei Szegeden, A gödöllői ovisok kalandjai, illetve A nő és a tenger (válogatás a világirodalom legszebb szerelmes verseiből) szintén a férj és felesége közös munkája. 

Geszler Dorottya régen és most

Mindössze 19 éves volt, amikor harmadik helyezett lett az 1989-es Miss Hungary szépségkirálynő-választáson, és a közönségdíjat is elnyerte. Még ugyanebben az évben elkezdett dolgozni a Magyar Televíziónál. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott harminc év alatt. 

Ezt is szeretjük