Kovács Kati és Bródy János álompár voltak: az eljegyzés megvolt, az oltárig már nem jutottak
Kovács Kati egy apró szívességet kért Bródy Jánostól, miután az nem teljesült, a jegyességet is felbontotta.

kovács-kati-bródy-jános-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kovács Kati és Bródy János a ’60-as évek álompárja volt. Mindkettejük karrierje abban az évtizedben indult be: az énekesnő számára az áttörő sikert az 1965-ös Ki mit tud? hozta meg, míg a zenész 1964 után került az Illés zenekarba.

Fordulatos történet az övék: a váratlanra sikerült lánykérést nem esküvő, hanem szakítás követte. Már maga az eljegyzés is faramucira sikerült, Kovács Kati nem tudta eldönteni, hogy szerelme tréfál-e vele.

Kovács Kati és Bródy János

- Egyik este barátokkal, Tolcsvay Lacival, Bélával, közös ismerősökkel arra készültünk, hogy beülünk valahova beszélgetni. Akkor telefonált Tini (Bródy János beceneve - a szerk.), akinek ezt elmondtam, és azt kérte, hogy akkor ez egy elegánsabb hely legyen. Nem is értettem. A Gellért Szállóban maradtunk. Ott, mindenki előtt megkérte a kezemet. Megvallom őszintén: megdöbbentem. Azt hittem, viccel - írta meg szavait a Story.hu.

Kovács Kati 1969-ben a Táncdalfesztiválon.
Kovács Kati 1969-ben a Táncdalfesztiválon.
Fotó: Fortepan/Főfotó

Akkoriban egy házasodni készülő párnak kötelező tanácsadáson kellett részt vennie, ők még erre is elmentek, hogy jelezzék, mennyire komolyak a szándékaik. Az úgynevezett Tanácshoz is el kellett menniük a személyigazolványaikkal, hogy bejelentsék, össze akarnak házasodni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

- Mi a Böszörményi útihoz tartoztunk, és megkértem, hogy az enyémet is vigye el. Mire ő? "Ez a nő dolga.” Én pont fordítva gondoltam: ez a férfi felelőssége, ha már megkért.

Bródy János így festett 1969-ben.
Bródy János így festett 1969-ben.
Fotó: Fortepan/Szalay Béla

Egyikük sem engedett, így arra jutottak, ha már az elején ekkora az ellentét köztük, mi lesz férjként és feleségként. 

- Soha többet nem találkoztunk. Legalábbis ilyen minőségben. Meg aztán ő nagyon népszerű volt a lányok körében, én pedig hűséges típus vagyok, és ezt elvárom a társamtól is.

Kovács Kati így ismerkedett meg a párjával

Kovács Kati számos dalát kívülről fújjuk, magánéletéről viszont csak keveset tudni. Annyi biztos, hogy 25 éve élnek együtt nem szakmabeli párjával a legnagyobb szeretetben. A sors is úgy akarta, hogy ők ketten egymásra találjanak. 

Cover-fotó: MTI/Soós Lajos, MTI/Kovács Anikó

Ezt is szeretjük