Knézy Jenőre ennyire hasonlít 49 éves fia: a legendás sportriporter nyomdokaiba lépett
Ifjabb Knézy Jenő akkor sem tudná letagadni híres édesapját, ha akarná.

knezyjeno-mti-femina-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hazánk legendás sportújságírója és sportriportere, Knézy Jenő 1944-ben, Nagyváradon látta meg a napvilágot. Budapesten érettségizett, 1961-1962-ben a magyar ifjúsági kosárlabda-válogatott tagja volt. 

1970-ig gépészmérnökként dolgozott, majd jelentkezett a Pályabelépő című sportriporteri pályázatra. Az ötezer nevezőből őt találták az egyik legtehetségesebbnek, így ettől fogva a Magyar Televízió sportosztályának riportere lett. Legendás beköszönését máig nem felejtjük: “Jó estét, jó szurkolást!”

Knézy Jenő fia 

Knézy Jenő mindössze 19 éves volt, amikor megismerkedett élete szerelmével, a feleségével, az akkor 16 éves Zsuzsannával. Az asszony 22 éves korában összeházasodtak, két gyermekük született, előbb lányuk, Bea, majd 1972-ben ifjabb Knézy Jenő, aki maga is sportriporternek állt. 

Knézy Jenő 1994-ben egy karácsonyi tévés sportvetélkedő felvételén.
Knézy Jenő 1994-ben egy karácsonyi tévés sportvetélkedő felvételén.
Fotó: MTI/Németh Ferenc

Karrierjét egészen fiatalon, csupán 18 évesen kezdte, nagyon hamar édesapja nyomdokaiba lépett. 1996-ban a nyári olimpián a kosárlabda-mérkőzések szakkommentátora volt, majd az Eurosport állandó munkatársa lett. 2006 után a Duna TV-nél helyezkedett el. A kezdeti időszakról a Life TV képernyőjén mesélt annak apropóján, hogy közvetít a 2022-es pekingi téli olimpiáról. 

- Nagyon szeretek helyszínről közvetíteni, szerintem minden kommentátornak ez az álma. Annál nincs jobb, mint amikor kint vagy. Összesen hét olimpiát közvetítettem, illetve ez a hetedik egészen pontosan. Ez egy szép szám. Nyolc nyári és hét téli, tehát az már sok. 1996-ban kezdtem, ezt még kimondani is rémisztő, 26 éve. Akkor még csak 18 voltam - árulta el a tévénézőknek az Ébredj velünk! című műsorban. 

Ifjabb Knézy Jenő napról napra jobban hasonlít az édesapjára.
Ifjabb Knézy Jenő napról napra jobban hasonlít az édesapjára.
Fotó: Duna TV/Ébredj velünk!

Ifjabb Knézy Jenő idén augusztusban ünnepli 50. születésnapját. Édesanyja, családtagjai és persze a szurkolók szerint napról napra jobban hasonlít édesapjára, akit még 2003-ban veszített el. Pont olyan az arca, a mimikája, a gesztusai és a hangja is. 

A sportriporter élete során kétszer nősült, első házasságából született két gyermeke, ők már felnőttek, 26 és 23 évesek. Második házasságából egy gyermeke született, Kincső, aki 15 éves. Húgának szintén van gyereke, a 17 éves lány édesanyja után a Bea nevet kapta. 

A Magyar Televízió bemondónői akkor és most

Kertész Zsuzsa 1945. december 31-én látta meg a napvilágot. Sok más pályatársához hasonlóan ő is rádiózással kezdte a karrierjét, 1965-ben lett a Magyar Rádió munkatársa, amihez negyven évig hű maradt, közben pedig a televíziósok figyelmét is felkeltette. Képes összeállításunkból megtudhatod, mi lett a Magyar Televízió kedvenc bemondónőivel - akkor és most fotókon többek között Kertész Zsuzsa, Lőrincz Gabriella és Endrei Judit.

Cover-fotó: MTI Földi Imre

Ezt is szeretjük