Kertész Zsuzsa párjáról mesélt - Az egykori bemondónak András nagy támasza

Kertész Zsuzsát a párja, András apró figyelmességekkel lepi meg otthon.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kertész Zsuzsa 55 évvel ezelőtt, 1965-ben kezdte pályafutását bemondóként a Magyar Rádiónál, amihez negyven évig hű volt, azt követően is, hogy 1974. április 1-jén a Magyar Televízió munkatársa lett. 

Láthatták a nézők a História, az Életet az éveknek és a Házibarát című műsorokban, orosz nyelvtudásának köszönhetően szerepelt nemzeti esteken is, Rodolfo partnere volt a bűvészettörténet sorozatban, valamint ő készítette Montágh Imrével a híres Beszédművelés című sorozatot is.

Kertész Zsuzsa 70 fölött is aktív

2000-ben a leépítési hullámmal ő is búcsúzott a nézőktől. Hetven fölött is aktív, pszichológusként és beszédtanárként dolgozik, csoportos és egyéni tréningjein közszereplésre is felkészített embereket. 

Kertész Zsuzsa tévébemondó 1973-ban a Magyar Televízió stúdiójában
Kertész Zsuzsa tévébemondó 1973-ban a Magyar Televízió stúdiójában
Fotó: Fortepan/Rádió és Televízió Újság

Szabadidejében szeret utazni, utoljára Tunéziában járt tavaly ősszel, ahol elkapott egy fertőzést, amitől azóta sem tudott teljesen megszabadulni - mesélte a Best magazinnak

Azt mondta, úgy érzi, szó szerint és átvitt értelemben is úgy érzi, nincs levegője. Megvizsgáltatta a szívét és a tüdejét is, mindent rendben találtak. Talán a bezártság érzése okozza. Szerencsére van támasza, ötvenéves fia mellett ott van a párja is. 

- Szerencsém van, mert van egy Andrásom, aki csöndes figyelemmel viseltetik irántam. Estére kiválaszt egy szép tájakat felvonultató filmet vagy egy rózsaszín szerelmi történetet, hogy feloldja a lerakódott napi feszültségeket. De az is különösen jó érzés, hogy nyitva találom a fridzsiderben a birslé üvegét, hisz tudja, ügyetlenkedem a kupak lepattintásával - mondta párjáról. 

kertesz-zsuzsa
Fotó: ATV/Húzós

- Megtanulunk kéretlenül is adni, dicsérni, köszönetet mondani, megtanulunk kérni, elutasítani. Fontos, hogy szívből, őszintén. Ha ezt belső meggyőződésből teszem, magamban is találtam fix pontot - mondta arról, milyen lelki fejlődést hozhat a világjárvány. 

Kovács P. József napjainkban

Kovács P. József a Magyar Televízió egyik legnépszerűbb férfi bemondója volt, aki hiába él évek óta visszavonultan, máig mindenki imádja, és emlékszik rá a tévéből - pláne, ha meg is szólal. 

Ezt is szeretjük