„Nem én vagyok a Jennifer Lopez, akinek személyzete van mindenre” - Keresztes Ildikóval Soós Andrea beszélgetett

Keresztes Ildikó a Femina podcastjában arról is mesélt, hogyan éli a hétköznapjait, amikor nem a színpadon áll.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Keresztes Ildikó Marosvásárhelyen született 1964-ben, de a 18. születésnapja előtt, 1982-ben édesanyjával Magyarországon telepedtek le. A ’80-as években kezdte énekesnői és színésznői karrierjét, játszott például a Thália, a Madách vagy éppen a Turay Ida Színházban, utóbbi társulatához 2008-ban csatlakozott. 2006 óta a Soproni Petőfi Színház örökös tagja.

Az énekesi pályáját is tudatosan építette, 1999-ben jelent meg debütáló korongja, ami a Nem tudod elvenni a kedvem címet kapta, azóta további öt albumot adott ki, amelyek közül több aranylemez lett. Mély és jellegzetes, rekedtes hangjával sokak szívébe belopta magát. A magyar nézők akkor ismerhették meg közelebbről a karakterét, amikor 2010-ben az X-Faktor mentora lett, három évadon át szerepelt a műsorban. Soós Andrea vendégeként a Femina podcastjában arról is mesélt, hogyan éli a mindennapjait, amikor nem a színpadon áll. A teljes beszélgetést itt tudod végighallgatni.

Keresztes Ildikó a Femina podcastjában 

Keresztes Ildikónak rengeteg felelőssége van, nemcsak a Turay Ida Színházban játszik, hanem a zenekarával is rendszeresen fellép és alkot. Magánemberként is bőven akad dolga, édesanyjára és a rokkant nagynénjére is ő vigyáz. Bár egy laikus azt gondolhatná, mivel híresség, megteheti, hogy alkalmazzon valakit pluszsegítségül, de ez egyáltalán nincs így.

IMG 1540
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

- Ezt sem egyszerű koordinálni, mert két idős emberről beszélek, a családom másik része Erdélyben van. Nemsokára nagynéni leszek, életemben először. Vannak olyan feladatok és elvárások, amik nem a szakmámhoz tartoznak, de én is egy ember vagyok, nekem is el kell végezni a hétköznapi bevásárlástól kezdve minden mást.

Nem én vagyok a Jennifer Lopez, akinek személyzete van mindenre.

- Jó lenne néha, hogyha szólhatnék Marikának vagy Lajoskának, hogy jöjjön, és intézze el a nagybevásárlást - viccelődött.

IMG 1510
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

Amikor dolgozik, és esti fellépései vannak, általában hajnalban érkezik haza, de ha éppen nincs feladata, akkor sem fekszik le előbb éjfélnél. Bevallása szerint sokáig is alszik, legalább nyolc-tíz órányi pihenésre szüksége van, hogy úgy tudjon énekelni, ahogy azt elvárják tőle.

- Kérdezik tőlem civil emberek, hogy hol szoktam kikapcsolódni, meg hova járok bulizni, de erre az a válaszom, hogy az egész életem egy buli. Örülök, amikor végre nem kell kisminkelni magam, nem kell megcsinálni a hajamat, melegítőben fetrenghetek, és nem kell semmit se csinálni. Nekem ez a legjobb, imádok filmeket nézni - foglalta össze, mit csinál akkor, amikor akad egy kis szabadideje, majd hozzátette: az utazás is nagy szerelme.

IMG 1515
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

- Azzal töltődöm fel, ha elvonulok egy helyre. Főleg a külföld a jó, mert itthon, ha el is megyek valahova, mégiscsak ugyanazok az impulzusok érnek, ha akarom, ha nem. Főleg ismert emberként.

Ha külföldre elvonulok, akkor én ott egy senki vagyok, és ezt nagyon tudom szeretni.

- Akkor kezdem körülbelül egy-két hét múlva érezni, hogy kitisztul a szervezetem, és kimegy belőlem a frusztráció, a megfelelési kényszer. Ha minél több kimegy belőled, annál könnyebbnek, erősebbnek és tettre készebbnek érzed magad. Na, akkor kéne folytatni még egy kicsit, csak akkor már haza kell jönni.

Bármennyire is energikus, és imád pörögni, Keresztes Ildikó ugyanúgy szereti azt is, amikor nem hárul rá semmilyen feladat. Például ha egy külföldi strandon van, szívesen mereng egy koktéllal a kezében, nézi a tájat, a madarakat, és élvezi a tenger vagy az óceán látványát.

Nem kell semmi, semmilyen luxus, csak egyszerűen élvezni pusztán azt, hogy élsz, hogy veszed a levegőt.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük