Palya Bea lányai az édesanyjukra ütöttek: Panniról és Liliről is mesélt a Femina podcastjában Soós Andinak

Palya Bea a Femina podcastjában a lányairól és az anyaságról is mesélt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Palya Bea hazánk egyik legismertebb énekesnője, a Prima-díjas és kétszeres Artisjus-díjas sztár '90-es években kezdte karrierjét, 2000-ben Monori Andrással megalapította a világzenei Folkestra együttest. 2002-ben a budapesti Francia Intézet ösztöndíjasaként Párizsban tanult. Miután egy évvel később hazatért, megkezdte szólókarrierjét. 2005-ben megalapította saját zenekarát, a Palya Bea Quintet együttest, valamikor velük, máskor egyedül lép fel. Nemcsak magyar, hanem külföldi színpadokon is megcsillogtathatta tehetségét, fellépett például New Yorkban, Washingtonban, Londonban, Amszterdamban, illetve Tokióban is.

Zenei anyanyelve a magyar népzene, de művészetére nagy hatással volt a cigány, a bolgár, a szefárd és az indiai népek zenéje is. A szövegeit ő maga írja, minden gondolata a szívéből jön, hiszen az önazonosságra törekszik. Megállás nélkül dolgozik önmagán, gyakorolja az önismeretet, folyamatosan fejleszti a képességeit, így manapság már coachként is tevékenykedik, olyan embereknek segít, akik meg szeretnék valósítani a kreatív ötleteiket, emellett zenés kurzusokat tart. Nem csak a munkájában teljesedett ki, két kislány édesanyja, akik bearanyozzák mindennapjait. A gyermekeiről és az anyaságról is mesélt Palya Bea Soós Andreának a Femina podcastjában, amit itt tudsz végighallgatni.

Palya Bea és lányai

Óvja a magánéletét, így ritka pillanatnak számít, ha a gyermekeiről és az anyaságról mesél. Mindkettő lánya első házasságából született: Lili 2012-ben, Panni 2017-ben jött a világra. Bevallotta, a válása után nemcsak önmagán dolgozott, hanem a lányain is, akiknek a lelkiviláguk mára teljesen meggyógyult.

Kilenc- és ötéves kislányaim vannak, csodálatos lények, nem győzöm őket csodálni és befogadni napról napra.

IMG 1429 (1)
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

Palya Bea önazonos lélek, viszont az anyai teendőkben nem minden esetben ez áll a fókuszban.

- Én egy szuperérzékenynek nevezett ember vagyok, hiszen az érzékenységemből alkotok, abból élek. Ez az anyaságban úgy néz ki, hogy a gyerekeimet nagyon figyelem, rájuk hangolódom 0-24-ben. Estére hulla vagyok, erre mondom, hogy néha egyszerűen csak meg kell csinálni a melót: enni és tiszta ruhát kell adni nekik, a leckét meg kell nézni. Az önazonosság jó, de néha csak fölakasztjuk a szögre, és másnap reggel elővesszük.

IMG 1418 (1)
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

Lili és Panni édesanyjukhoz hasonlóan igazi virtuóz lelkek.

Nem nyomom nekik, természetes módon átszűrődik a kis lényükbe a zene.

- Lilikém zongorázik, Pannikám is folyamatosan énekel. Az egyébként a Sztárban Sztár felkészülése alatt vicces volt, hogy az LP-től a Lost On You-t már kívülről fújták kirakózás közben, ezek nagyon vidám kis jelenetek otthon.

Sokat vannak vidéken, ami az énekesnőt feltölti pozitív energiával. Számára felér egy meditációval, ha az erdőkben barangolhat.

- Minden pénteket a tanyán töltjük, a lányaim lovagolnak, lovat pucolnak, kisbárányt, cicát, kutyát simogatnak, szóval ez egy nagyon fontos része az életünknek. Én magam is így nőttem föl, azt hiszem, ez egy ciklusnak a körbeérése: falusi gyerek voltam, állatok közelében nevelkedtem, és az elmúlt öt évben ugyanígy élek. Ezt a fajta intenzitást, akár tanításban, akár koncertezésben - mert jön a koncertszezon -, csak így lehet ellensúlyozni.

IMG 1415 (1)
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

- Elég introvertált életet élek, a Covid óta különösen. Nem nagyon megyek sehova a munkámon kívül. A két kisgyerekemet alapvetően egyedül nevelem, tehát az esti mesét én is nagyon várom, legalább annyira, mint ők, mert ez egy nagyon-nagyon fontos szeretésrítus. Utána beülök a Zoom elé, és megtartom az óráimat.

Igazi üzletasszonnyá nőtte ki magát, az online kurzusok mellett az IGEN - Palya Bea közösség Facebook-csoportját is ő maga kezeli. Jelenleg több mint 3700 tagja van az internetes oldalának, ahol komoly és mély beszélgetések zajlanak az emberek között. A zenélés ugyanúgy az élete része, március 19-én Pécsett lép fel a Kodály Központban Caramellel együtt. Új albuma, a Tüzet viszek április 15-én jelenik meg.

Iratkozz fel a Femina Spotify csatornájára!

Ha tetszett az interjú, iratkozz fel podcast csatornánkra, és értesülj elsőként a Femina legújabb adásairól. Rendszeresen jövünk még több izgalmas beszélgetéssel, ne maradj le! 

 

 

Promóció

Ezt is szeretjük