Katona Klári sokáig titkolta, hogy van egy lánya – A 66 éves énekesnő könyvében írt róla
Katona Kláriról kevesen tudják, hogy felnevelt egy két és fél évesen hozzá került kislányt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Katona Klári a magyar könnyűzene legendás énekesnője, aki 1966-ban kezdett el énekelni, három évvel később pedig már a televízióban lépett fel. Karrierje a ’70-es években indult be igazán: 1970 nyarán versenyzőként indult a Tessék választani!-n , a következő évben pedig a Made in Hungaryn és a nyári Táncdalfesztiválon.

A Bővizű forrás című dalával az 1972-es Táncdalfesztiválon előadói díjat kapott, 1975-ben a Made in Hungaryn első díjat nyert Koncz–Szenes: Ablak nincs az emberen című dalával.

Katona Klári gyereke

A ’70-es évek közepétől legtöbb dalát Demjén Ferenc írta, a ’80-as években Presser Gáborral kezdett dolgozni, 1992-től maga írta dalait.

Utoljára 2003-ban adott ki lemezt Óvodás dalaim címmel, melyből tévéműsort is készített Zeneország címmel. Az elmúlt években már nem lépett fel, nem jelent meg új lemeze, interjút is csak nagyon ritkán adott, akkor is csak 2017-ben megjelent, Közelség című könyve kapcsán.

A Best magazin ebből a kötetből idézte a 66 éves énekesnőt, mit írt a gyermekvállalásról. Katona Klárinak nem született gyermeke, ugyanakkor felnevelt egy kislányt, de ezt sokáig titkolta.

A cikk az ajánló után folytatódik

"Talán még sosem mondtam el senkinek, kislányként mennyiszer álmodoztam magamról áldott állapotban. Rengetegszer elképzeltem, milyen leszek majd, amikor kisbabát várok. (…) Hogyan is gondolhattam, hogy egyszer mindez majd elmarad, és

egy napon egy két év nyolc hónapos kislány érkezik az életembe, hogy attól kezdve anya-gyerek viszonyon osztozzunk

– olvasható a kötetben.

Azt is leírta, hogy az első pár hónap után azt kívánta, bárcsak azoknak is lenne egy nem saját gyermekük, akiknek megadatott, hogy szülessen egy vér szerinti is.

Katona Klári 2007 áprilisában az 56 csepp vér című film díszbemutatóján.
Katona Klári 2007 áprilisában az 56 csepp vér című film díszbemutatóján.
Fotó: Puzzlepix/Schumy Csaba

"Egy nem saját gyerek esetében ugyanis van előtörténet. Ezt sosem lehet figyelmen kívül hagyni. Ahhoz képest kell bizalmat építeni, szeretni, biztonságot adni, kérdezni, tanítani, adni. Anyameleget, ha kell."

Késmárky Marika egykor és most

Késmárky Marika hazánkban a legnagyobb sikerét 1969-ben érte el, amikor az Egy fiú a házból című slágerével megnyerte a Táncdalfesztivált. Ugyanebben az évben Németországba költözött, ahol 1979-ben a Dschinghis Khan együttes énekesnője lett.

Ezt is szeretjük