A Csillag Születikben ismertük meg - Ma aluljárókban, utcazenészként keresi kenyerét Kárpule Ferenc
A hegedűművész Kárpule Ferenc utcazenésznek állt, miután tanári állását elveszítette.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kárpule Ferenc 2012-ben szerepelt a Csillag Születikben. A hegedűművész családja és barátai unszolására jelentkezett az RTL Klub tehetségkutatójába. A műsor után születésnapokon és esküvőkön játszott, több zenekar is megkereste, ám az együttesben zenélésből nem lett semmi. 

A 43 éves zenész szerint hiába ismerte meg az ország, menedzser és marketing nélkül hamar elfelejtik a tehetségkutatókban szereplőket. 

Tanár volt, majd utcazenésznek állt

Kárpule Ferenc tanárként dolgozott, amíg meg nem szűnt az állása. 13 éve aluljárókban zenél - mesélte a Story magazinnak

- A zene a hivatásom, az utcazene pedig nemcsak a megélhetésem, hanem misszió is. Zenészként nehéz elhelyezkedni, ráadásul az utcán tíz perc alatt megkeresem, amit tanárként kapok, de ennek is megvannak a hátrányai. 

- Hivatalosan aluljáróban nem zenélhetnék, ha ott találnak a közterületesek, azonnal pakolnom kell, és odébbállnom. Az engedélyem a felszínre szól a Corvin-negyednél, de ott egyrészt zavarom a felettem lakókat, másrészt a hideg és az eső miatt tönkremegy a 36 éves hegedűm, és az ujjaim is átfagynak, ami miatt nehezebben muzsikálok - mesélte a hetilapnak. 

Az aluljáróban zenéléssel volt, hogy munkalehetőséghez is jutott. Bókai Zoltán karmester hallotta Kelenföldön a játékát, és meghívta a József Attila Színház Csókos asszony című előadásába hegedülni. 

Az utcazenéléssel megkeresett pénz arra elég, hogy legyen hol laknia, és legyen mit ennie. Ha szerencséje van, a számlákat is ki tudja belőle fizetni, és valamicskét félre tud tenni. Korábban albérletben élt, de miután tavaly télen elhunyt az édesapja, az örökségből vett egy 19 négyzetméteres lakást, amiben a menyasszonyával él. Rebekával esküvőt is terveznek. 

A Csillag Születik sztárjai egykor és most

Utasi Árpi 2007-ben nyerte meg az RTL Klub Csillag Születik című tehetségkutató műsorát. Az akkor 14 éves vajdasági fiút a zsűri és a nézők egyaránt a szívükbe zárták. Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan néz ki ma a 25 éves Utasi Árpi és a Csillag Születikből megismert kedvencek, mint László Attila, Krizbai Teca vagy Mészáros János Elek. 

Ezt is szeretjük