Kapócs Zsóka sikeres színésznő volt: ezért hagyta ott mégis az Operettszínházat
Kapócs Zsóka három éven át töprengett, otthagyja-e a színházat. Végül leadta a szerepeit, és Milánóba repült.

kapócs-zsóka-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

"A csúcson kell abbahagyni” - tartja a mondás. Kapócs Zsóka fejében is ez a gondolat motoszkált, amikor végleg elhatározta, pályát módosít. A döntés nem egyik pillanatról a másikra fogalmazódott meg benne, hosszú folyamat előzte meg azt, hogy otthagyta az Operettszínházat.

1998-ban ismerhette meg a nevét az ország, ekkor került a Miss Universe Hungary döntőjébe. Három évvel később a Miss World Hungary győztese lett, így ő képviselhette hazánkat a 2001-es világversenyen.

Kapócs Zsóka ezért hagyta ott az Operettszínházat

Ezután először a tévézés felé fordult: Frei Tamás mellett vezetett műsort, valamint Stohl András partnere volt a Szombat Esti Láz első évadában. Az igazi gyerekkori álma azonban akkor valósult meg, amikor elkezdhette színésznői pályafutását. Kislányként két elfoglaltságot szeretett a legjobban: énekelni és kreatív hobbikkal foglalatoskodni, felnőttkorára mindkettőt a hivatásává tette. 

Kapócs Zsóka 2012-ben a Magic Mirror sátor varietéműsorában.
Kapócs Zsóka 2012-ben a Magic Mirror sátor varietéműsorában.
Fotó: MTI/Nyikos Péter

Rengeteg előadásban láthatta a közönség. A Budapesti Operettszínházban többek között olyan darabokban játszott, mint a Rómeó és Júlia, a Csókos asszony vagy az Abigél. Számára akkor jött el a szakmai csúcspont, amikor utóbbiban Udvaros Dorottya váltótársa lehetett Horn Mici szerepében. Egy idő után mégis azt mondta, elég volt.

- Egyszer csak azt éreztem, hogy nem szeretem, amit csinálok. Valószínűleg elértem egy bizonyos kort, és rájöttem, hogy én leszek Magyarország ünnepelt dívája, minden olyan szerepet eljátszok majd, amiben a "nő” lehetek. Elgondolkoztam, ez lesz az életem? Itt fogok megöregedni a színpadon? - emlékezett vissza a Reggeliben.

kap
Fotó: RTL Klub/Reggeli

Előre látta, milyen ívet fog leírni a pályája, de úgy érezte, ettől még több van benne. Három évig vívódott, majd leadta a szerepeit, és Milánóba utazott, hogy lakberendezést tanuljon. Azóta sikeres céget épített fel: lakások, rendezvények dekorációjával és dísztárgyak készítésével foglalkozik. Az üzlete olyan sikeres lett, hogy nem győzte egyedül, immár háromfős csapattal készíti el az egyedi, virágokból készült dekorációs elemeket.

Nem tartja kizártnak, hogy egyszer visszatérjen a színpadra. Nagy vágya, hogy kisfiának, Borisznak megmutathassa, milyen, amikor színésznőként fogadja a nézők tapsát a színpadon.

Xantus Barbara tanár lett

Az 54 éves színésznő a ’90-es években robbant be a köztudatba a Família Kft. Szép Krisztájaként. Az elmúlt években más sorozatokban és színházi előadásokban is láthattuk, szerepelt például a Drága örökösökben. Xantus Barbarát a világjárvány kényszerítette arra, hogy új munka után nézzen. 

Cover-fotó: MTI/Mohai Balázs

Ezt is szeretjük