Bajor Imre színésznő lánya takarítással keresett pénzt: Lili a színházak bezárása után sem esett kétségbe

Bajor Lili soha nem az apja hírnevéből akart megélni, így a világjárvány alatt sem esett kétségbe, hogy kevesebb lett a színészi munkája.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Bajor Imre 2014. augusztus 6-án hunyt el, halálhírét sokan megkönnyezték. Lánya, Bajor Lili számára különösen nehéz volt az az időszak, amikor szeptemberben megkezdte tanulmányait a Színművészeti Egyetemen. A színész még lányával örülhetett a sikeres felvételinek, de a tanévkezdésnek már nem. 

Már színművészetisként játszott a fővárosi Katona József Színházban és a Vígszínházban, a nyíregyházi Móricz Zsigmond és a veszprémi Petőfi Színházban is. Zsótér Sándor és Börcsők Enikő volt az osztályfőnöke, két és fél évvel ezelőtt diplomázott, majd szabadúszó színésznőnek állt.

Bajor Lili takarításból is élt

Szerepelt a Barátok köztben, a Duna Televízió Egynyári kaland és a VIASAT6 Balhés csajok című sorozataiban, 2020-ban a Rubens lány című kisjátékfilmben nyújtott alakításáért megkapta a legjobb női címszerepért járó díjat a XI. Bujtor István Filmfesztiválon.

bajor-lili
Fotó: VIASAT6/Balhés csajok

Sosem akart édesapja hírnevére alapozva boldogulni, és akkor sem esett kétségbe, amikor a világjárvány miatt bezártak a színházak, és színésznőként nem volt bevétele. 

- Szerencsére nagyon könnyen és gyorsan alkalmazkodom. (…) Áthidaló megoldásként angolt tanítottam, meséket narráltam, és takarítást is vállaltam. Sajnálatos módon ez utóbbi munkának nincsen értéke az emberek szemében, pedig igazán fontos - mesélte a Meglepetés magazinnak

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Jövőbeli tervei között szerepel, hogy leteszi a doktorit, mert szeretne gyerekeket tanítani, megszerettetni velük a klasszikus irodalmat, azt online ingyen elérhetővé tenni számukra. 

- A Steril Gárda készített egy rövidfilmet, A Karamazov testvérek című regény egy részletét dolgoztuk fel, a Facebookon és a YouTube-on már látható. Nagyon büszke vagyok erre a munkára - árulta el a 25 éves színésznő. 

bajor-imre
Fotó: RTL Klub/Reggeli

A saját útját járja, és öntörvényűnek vallja magát. Sosem akart visszaélni az apja ismertségével, az ő népszerűségét használni. 

- Nagy boldogság számomra, hogy apa egykori színészkollégái elfogadtak, és szeretettel vesznek körül, ugyanakkor nem hasonlítgatnak hozzá. Apa egyik legjobb barátjával, Gálvölgyi Jánossal most együtt játszom a nagy sikerű Végszó című darabban.

Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter lánya

Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter három gyermeket neveltek fel: a színésznő első házasságából, 1987-ben született Flórát, az 1991-ben világra jött Olivért és Szonját, aki 1994-ben látta meg a napvilágot. Utóbbi Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztályában diplomázott. 2020-ban a Vígszínház tagja lett, de a 2021/2022-es évadtól a miskolci tátrumot erősíti.

Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter 27 éves lánya: a gyönyörű Szonja is színésznő

Rudolf Szonja eleinte titkolta híres szülei előtt, hogy jelentkezett a színművészetire.

Elolvasom
Ezt is szeretjük