A közkedvelt magyar műsorvezetőt nyáron rúgták ki - Most új munkahelyet talált

Kálmán Olga új munkát talált magának.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kálmán Olga 1994-től dolgozott a Magyar Televíziónál, majd 2003-tól az ATV televíziós csatornánál folytatta, ahol az Egyenes beszéd állandó műsorvezetője volt. 2016 decemberében felmondott, és 2017 februárjától a Hír TV-nél kezdett el dolgozni, új műsora az Egyenesen Kálmán Olgával címet kapta. Miután tavaly nyáron a Hír TV újból Fidesz-közelbe került, augusztus 1-jén elbocsátották a csatornától. Az 51 éves tévés ezt követően a Facebook-oldalát használta véleménye kifejezésére, most viszont új munkahelyet talált. 

Kálmán Olga a 2017-ben alapított Lumiere Filmiskolánál kapott munkát, ahol rendezőasszisztenseket, produkciós asszisztenseket, scriptereket, segédoperatőreket, vágóasszisztenseket és drónoperatőröket képeznek, és, ahol áprilisban az ismert tévés vezetésével indul el az iskola első New Media osztálya is - írja a media1.hu

kalman-olga
Fotó: Hír TV

- Négy új képzésünk indul áprilisban. Ismét elindítjuk a Forgatókönyvírás alapjai, a Vágó és az Operatőri mesterség alapjai kurzust, és lesz egy teljesen új szakunk, a New Media, mely a videó-újságírás területére készít fel új tehetségeket, és elsősorban az online felületekre koncentrál. Olyan szakembereket fogunk képezni, akik utána tudnak járni egy témának, és az erről szóló videót akár egyedül le tudják forgatni, meg tudják vágni - mondta az internetes portálnak Salamon András DLA, Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, egyetemi oktató, a Lumiere Filmiskola egyik alapítója.

Kálmán Olga mellett Vágvölgyi B. András, a Magyar Narancs alapító főszerkesztője, filmrendező, Földes András, az Index munkatársa, Katz Dávid, a 24.hu videós újságírója oktatja a New Média osztály hallgatóit, a filmkészítési alapismereteket pedig Salamon Andrástól tanulhatják meg.

Ezt is szeretjük