Járai Máté és Kíra mesebeli nyaralója: ide vonulnak vissza a világ zajától

Járai Máté és Kíra Horányban található nyaralójának a története is olyan érdekes, mint a berendezése.

jarai-mate-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Járai Mátét és Kírát rengeteg emlék köti horányi nyaralójukhoz, amit a házaspár 2021-ben újított fel. A Szentendrei-szigeten, Szigetmonostorhoz tartozó üdülőfaluban a kis faház a második otthonukká vált. 

Története legalább olyannyira különleges, mint a berendezése, melyhez ezer szál fűzi a Reggeli műsorvezetőjét és feleségét. 

Járai Máté nyaralója

- Erre a horányi nyaralóra vagyok életemben a legbüszkébb, mert ez teljes mértékben minket és az ízlésünket tükrözi. Még a feleségem édesapja építette ezt a házat, ez volt a mi szerelmi fészkünk. Sajnos azonban hosszú ideig nem volt a családé, mi pedig mindig, amikor erre bicikliztünk, nagy nosztalgiával néztünk be, hogy „Emlékszel, amikor kint ültünk a teraszon?” Az, hogy visszakerült a családhoz, egy mesebeli sztori - mesélte a színész, műsorvezető az ELLE Decoration magazinnak.

jarai-mate-nyaralo
Fotó: ELLE Decoration magazin

A 15. házassági évfordulójukon sikerült visszavásárolniuk a házat. Az alig 30 négyzetméteres horányi ház minden elemének valamilyen szerepe, története van az életükben. 

- Azt szoktam mondani, hogy másnak a fészere akkora, mint a mi házunk. De ez nem baj, ha az a fészer olyan csodálatos, mint a mi nyaralónk. Itt minden téglának története van, ugyanis nekünk nagyon fontos, hogy csak olyan dolgok vegyenek körül minket, amiket szeretünk. Minden, amit ide választottunk, számunkra nagyon kedves. A téglafal története például az, hogy a nagynéném Wimbledonban él, ahol minden háznál téglakerítés áll, amit mi is becsempésztünk a nyaralóba. Még egy Máté és Kíra feliratú téglánk is lett, mert amikor válogattunk a feliratos téglák közt, rábukkantunk egy M és egy K monogramos téglára, amit egyszerűen nem hagyhattunk ott - emlékezett vissza Járai Máté a Duna-parti nyaraló kertjében a hatalmas magyalfa árnyékában. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az eklektikus stílusú házikóban utazásaik ereklyéitől kezdve a vintage használt bútorokig minden megtalálható. 

- Magát a faházat a pandémia alatt újítottuk fel, ezért amikor például csempét választottunk, azt mondta nekünk a kereskedő, hogy azt felejtsük el, hogy mi majd a katalógusban rámutatunk egy csempére, és azt ő behozza Olaszországból. Mivel a lezárások miatt minden megállt, jobban járunk, ha olyan csempét választunk, ami épp raktáron van, mert ki tudja, mikor érkezik új szállítmány. Hát így lett a 30 négyzetméteren négyféle csempénk.

A színész elmondása szerint Horány már olyan régóta az életük része, hogy egy összetartó közösség tagjaivá váltak a nyaralónak köszönhetően. 

- Itt megvan a kedvenc kis zöldségesünk, a kedvenc fagyizónk, ahová mindig járunk, rengeteg embert ismerünk. Horány az a hely, ahol elbújunk a világ elől, nekünk ez maga a nyugalom szigete.

Járai Máté és Kíra nyaralója képeken

Járai Máté a Reggeliben még több képet mutatott horányi nyaralójukról. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen álomszép lett a felújítás után. 

Ezt is szeretjük