Janza Kata 22 éves lánya és ritkán látott fia: Samu már 12 éves

Janza Kata mindkét gyermekének továbbadta a színészi tehetségét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Janza Kata már gyerekként tudta, hogy a színpadon van a helye. Általános iskolás volt csupán, amikor már a Magyar Állami Operaház gyerekkórusában énekelhetett. 

Az érettségi megszerzése után a Bergendy Szalonzenekar női szólistájaként tűnt fel, ezután jöhetett Gór Nagy Mária Színitanodája, ahonnan egyenes út vezetett először a székesfehérvári Vörösmarty Színházhoz, majd a Budapesti Operettszínházhoz.

Janza Kata és gyerekei

A művésznő gyerekei is örökölték édesanyjuk tehetségét, és náluk is hamar megmutatkozott, van érzékük a színjátszáshoz. 22 éves lánya, Janka színésznőként bontogatja a szárnyait, 12 esztendős fiával, Samuval pedig együtt játszanak A Szabadság vándorai című musicalben.

Színházi ember lévén Janza Kata időbeosztása merőben eltér a megszokottól. Lányának és fiának születésüktől kezdve hozzá kellett szokniuk a próbák, előadások és forgatások okozta folyamatos pörgéshez.

- Úgy szültem meg mindkét gyermekemet, hogy ők ilyen színpad mellett nevelkedett gyermekek voltak, nagymamai segítséggel. Tehát én tényleg egy másodpercre nem álltam meg - árulta el a Családvarázs című műsorban 2021 májusában.

janza-kata-család
Fotó: YouTube/Családvarázs

Ennek ellenére sem Janka, sem Samu nem érzi úgy, hogy bármiben hiányt szenvedtek volna. Sosem bánták, hogy édesanyjuk nem olyan munkát végez, mint osztálytársaik anyukái, épp ellenkezőleg, végtelenül büszkék voltak rá mindig is.

- Annyira tudta szerintem tartani ezt a balanszot, annyira egybefolyt ez a kettő, hogy egy színésznő anya. Ez annyira csodálatos volt, hogy én egyszerűen felnéztem rá, hogy nekem ilyen anyukám van, aki közben foglalkozik velem, visz a színházba. Mindig annyira büszkén mondtam, hogy igen, ő az én anyukám - magyarázta Pintér Janka a műsorban, akinek édesapja a színész Pintér Tibor.

- Azt csinálta, amit ő szeretett volna, és ez szerintem egy nagyon szép dolog. Én csak támogatni tudtam, meg most is csak azt tudom - ezt már Samu tette hozzá a beszélgetéshez, aki a színésznő második házasságában született, édesapja a táncos Kővári László.

Rába Tímea lánya 

Rába Tímeáról, az 1991-es Miss Hungary szépségverseny második helyezettjéről kevesen mondanák meg, hogy ötvenéves, és már két nagykorú gyermek édesanyja. Tóbiás Nina az édesanyja különleges szépségét örökölte, nem véletlen, hogy már évekkel ezelőtt felfedezte a szépségipar, számos modellmunkája volt, de egyelőre a tanulás az első. 

Ezt is szeretjük