Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Ha valaki gyorsan szeretne új mobiltelefont választani magának, nem kell a piacon lévő teljes kínálatot végignéznie az ár és a teljesítmény szempontjából, elég, ha a Huawei P40 szériáján megy végig. A Huawei úgy alkotta meg a P40 családot, hogy mindenki megtalálja a sajátját.

Huawei P40 SustainPR Femina 840x560 02 (1)
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan gondolnak boldog nosztalgiával azokat az időkre, amikor még nagyon könnyű volt új mobilt választani. Mivel mindegyik készülék közel azonos tudásszinttel bírt, elég volt azzal törődni, milyen színű, formájú készülékre vágyunk.

Manapság viszont kijelző-típusok, kamerák, hálózati frekvenciák, tárhelyek és egyéb műszaki részletek között kell eligazodni és eldönteni, melyik telefon lehet az, ami tényleg nekünk való. Egy évben számtalan új készülék jelenik meg, ilyenkor alaposan fel van adva a lecke.

Sokféle szint egyetlen családban

A Huawei úgy döntött, az idei P40 családot pont a döntés megkönnyítése miatt kifejezetten széles „merítéssel” alkotja meg. Az alapot ugyanaz a márkanév adja, amely egyértelműen a megbízhatóságot képviseli, a készülékek ugyanakkor különböző igényekre adnak választ, így elég csak a négy készüléket megvizsgálnunk és rögtön dönthetünk. Nézzük, mit tud a P40 sorozat négy tagja!

Huawei P40 SustainPR Femina 2100x1400

A Huawei P40 Lite E azoknak szól, akik nem akarnak, vagy nem tudnak túl sokat költeni egy mobilra, de belépő árszinten is jól használható, időtálló készüléket keresnek. A HD+ kijelző már tökéletes minden modern tartalom megjelenítésére, a 4000mAh kapacitású akku pedig már jóval túl is haladja az ilyen árkategóriában megszokottat, így biztosak lehetünk benne, hogy egy feltöltés után jó hosszú ideig nem kell konnektor után kutatnunk. Szintén saját árszintje fölé helyezi a készüléket a hátlapon található tripla kamera, amely a fő lencse mellett széleslátószögű és mélységérzékelő lencséket kapott, így a művészi képek és divatfotók előtt is nyitva áll az út.

Még mindig a kifejezetten pénztárcabarát kategóriában indul a Huawei P40 Lite, amely az E modellhez képest full HD+ felbontású kijelzőjével rendelkezik, továbbá még erősebb akkumulátorával és gyorsabb rendszerchipjével kínál extrát a P40 Lite E modellhez képest. Ha ezt a készüléket választjuk, még mindig kifejezetten olcsón kijövünk, de egy fürge és fiatalos mobilt kapunk, amin már a szelfikamera is olyan felbontású, mint más készülékeken a hátlapi lencse, ezáltal az önportréink is kifejezetten minőségi módon készülhetnek el.

Huawei P40 SustainPR Femina 840x1260 01

A Huawei P40 a széria alapköve: már csúcskategóriájú hardverre épül, mégis jóval elérhetőbb áron kapható, mint a sok százezer forintos prémium készülékek, bebizonyítva azt, hogy nem az ártól függ egy igazán felső kategóriás telefon besorolása. A Kirin 990 5G processzor a piacon jelenleg elérhető leggyorsabbak egyike, ezért általa a P40 nem csak a ma elérhető appokat kezeli könnyedén, de abban is biztosak lehetünk, hogy még évekig lazán hozza az elvárt szintet. A hátoldalon található tripla kamera itt már kifejezetten erős felbontással és hasznos extrákkal rendelkezik, ami profi fotósok szintjére emeli a képek minőségét.

A Huawei P40 Pro pedig már minden szinten az elérhető maximumot nyújtja. Az OLED kijelző felbontásától a négy tagúra emelt hátlapi kamerarendszerig minden funkciója és eleme a jelenleg elérhető csúcskategóriát képviseli, és a bivalyerős hardver ellenére vékony, stílusos marad a megjelenése.

Közös szoftveres védőburok, avagy minden lehetséges

Azért is érdemes a P40 család tagjaira szűkíteni a keresgélést, mert a márkanév és a minőség mellett egy további fontos tulajdonságon is osztoznak, ez pedig a legdinamikusabban fejlődő szoftveres környezet, a Huawei Mobile Services (HMS). Az ide felkerülő alkalmazásokban többek között az a közös, hogy bármelyik Huawei készüléken megbízhatóan, biztonságosan futnak a legegyszerűbbektől a legerősebbig. A HMS napról napra, hihetetlen ütemben bővülő kínálatát az AppGallery nevű szoftveráruházon keresztül lehet beszerezni: elég egyet koppintani az ikonjára a telefonon, és máris böngészhetünk az elképesztő mennyiségű app között. Ezeket jól átlátható kategóriákba rendezték, de különféle kritériumok alapján mi magunk is felkutathatjuk azokat, amelyek a leginkább nekünk szólnak egy divatlap társalkalmazásától a játékokon át a navigációig, bármilyen területen.

Huawei P40 SustainPR Femina 840x560 03

Az appok közül egyre több érhető el magyar nyelven azok közül is, amelyeket nemzetközi fejlesztők készítenek, tehát nem kell amiatt aggódnunk, hogy valamilyen funkciót azért nem tudunk kihasználni, mert nem vagyunk biztosak az idegennyelvi tudásunkban. Emellett pedig magyar fejlesztésű, és kifejezetten magyaroknak készült appokból is napról napra egyre több található meg a kínálatban a netbankoktól az ételrendelésen át az apróhirdetésekig.

Ha valamit ezután nem találunk az AppGallery-ben, akkor nézzünk rá a Huawei újonnan elindított app keresőjére, a Petal keresőre, amely június közepétől már a P40 család mindegyik tagján előre van telepítve és egy szoftverfrissítés után megtalálható lesz, minden más készülékre pedig letölthető az AppGalleryből. A Petal kereső már 45 ország 40 nyelvén elérhető, köztük magyarul is. A Petal Search a mobilok kezdőképernyőjébe épül be, és segítségével egy gombnyomásra megkereshető és letölthető számtalan app.

Huawei Femina 840x560 02

A keresőben a különféle funkciókra szűrve megjelennek az ajánlott applikációk nevei és elérhetőségei, frissítési lehetőségei. Ezek az applikációk letölthetők például az AppGalleryből, vagy egy másik alkalmazásboltból, megnyithatók Quick App-ként, vagy egyszerűen csak frissíthetők. Fontos, hogy a kereső hardveres biztonsági technológiát használ és minden tekintetben eleget tesz az európai adatvédelmi szabályoknak (GDPR).

Ugye, így már egyszerűbb a választás? Egyetlen termékcsalád, közös minőség és megbízhatóság, és egységesített szoftveres környezet, de mégis négy különféle lehetőség: a Huawei P40 család csak arra vár, hogy felfedezd, és megtaláld a tagjai között az Igazit!

Ezt is szeretjük