Megérkezett a Huawei P40 család: új extrák a fotózás terén (x)

A Huawei legújabb prémium okostelefon-sorozatában lélegzetelállítóak a készülékek.

Huawei PR 1307x760

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Okos, erős és gyönyörű, lenyűgöző fotókat és videókat készít: ez mind igaz a Huawei legújabb prémium okostelefon-sorozatára. Összefoglaljuk, miért a P40 valamelyik változata lesz az idei kedvenced.

Egy igazán jó telefon számos funkciót tölt be egyszerre. A P40 zászlóshajó-széria tagjai egyszerre funkcionálnak divatos kiegészítőként, mindeközben pedig a lehetetlennek vélt fotós helyzetekben is megállják helyüket csúcs kamerarendszereikkel.

Stílus és látvány

A Huawei legújabb csúcskészülékei lélegzetelállítóak. Bizonyára láttad már, ahogy a poharat teletöltve a víz kidomborodik az üveg szintje fölé - ezt a csodát imitálja a P40 készülékek Overflow kialakítású kijelzőjének domború széle is, amely körül szinte észrevehetetlenül vékony káva található.

Huawei PR 1000x600 01
Fotó: Huawei

Ha megfordítod, a készülékek hátlapja különlegesen kiképzett üveg borítást kapott: jégfehér, fekete vagy ezüstszínben pompáznak. A P40 Pro+ talán még náluk is extrább a speciális, nano-tech kerámia külsejével, melyet hamarosan akár Swarovski-kristályos díszdobozban is megrendelhetsz. Egy biztos, bármelyik készülék divatos kiegészítőddé válik majd.

Fotózz úgy, mint egy profi, de egyszerűen, mint egy turista

Ahogy ez a Huawei P szériájánál megszokott, teljesen biztos lehetsz abban, hogy a P40 zászlóshajó-sorozat tagjai tökéletesen kiszolgálnak, ha a fotózásért élsz-halsz. A lencsék mellett ugyanakkor fontos a mesterséges intelligencia tudása is, a készülékek olyan extrákkal jönnek a fotózás terén, melyek egyértelműen új kapukat nyitnak a tartalomgyártásban. A Huawei új okostelefonjai az Emotion Capture funkciónak hála például érzékelik, hogy te vagy a számodra fontos, mikor mosolyogtok a fotókon.

Huawei PR 680x518 05
Fotó: Huawei

Képesek egyszerűen „beszkennelni” a képeid alanyait és külön felismerni orrukat, szájukat, szemeiket, és mindezek egymáshoz viszonyított pozícióját, amelyből különböző érzésekre következtetnek. Így észlelik, ha szomorúak, ha vidámak, vagy épp mérgesek vagytok, és a lehető legérzékletesebben adják vissza az aktuális hangulatotokat a képeken, hogy látszódjon a legnagyobb mosolyotok, de a merengéseteket sem örökíti meg művészibben kamera.

Az érzelmek felismerésén túl a továbbiakban azzal sem lesz gondod, hogy valóban az izgő-mozgó társaság legjobb mozzanatait örökítsd meg, ha egyszerre többen álltok a kamera elé. Hányszor jártál már úgy korábban, hogy nem a legjobb pillanatot kaptad el fotózás közben? A szülinapi torta felett mindenki boldog volt, csak épp az ünnepelt fintorgott, vagy hiába született gyönyörű kép a gyerekekről, te pont becsuktad a szemed. A Golden Snap funkciónak köszönhetően a majdnem tökéletes képekből ezentúl tökéletesek lesznek. Készüléked egy mozgóképből kiemeli számodra a legelőnyösebb pillanatot, azt, amelyen mindannyiótoknak mosolyra görbül a szája, nevet a szeme, vagy éppen mozgás közben a legszebb ívben mozdul a teste.

Mostantól az sem probléma többé, ha az ablaküvegen keresztül fotóznád le a szemed elé táruló csodálatos látványt a száguldó járművekből, vagy éppen egy épület ablakán keresztül kapnál lencsevégre valami különlegesen szépet, például a narancsosan izzó naplementét az égen. A P40, P40 Pro és P40 Pro+ telefonokkal akár pár gombnyomással képes leszel eltüntetni a zavaró tükröződéseket, emiatt akárhonnan is fotózol, biztosan tökéletes képeket lősz majd a tájról vagy éppen az autó után integető szeretteidről. 

Huawei PR 840x560 02
Fotó: Huawei

A fotós képességek mellett a P40 zászlóshajó-széria videós rendszere sem szerénykedhet tudásával. Ki ne szeretne a romantikus filmek pillanataiba feledkezni, amikor lassítva szaladnak egymás irányába a szerelmesek. Az ultra slow motion funkciónak köszönhetően most te is elkaphatod azt a hosszúra nyújtott pillanatot, amikor párod vagy éppen legjobb barátod, kis kedvenced rohan feléd.

Oszd meg az élményt a többiekkel is

Az eszközökön a Huawei saját felhasználói felülete, az EMUI fut, amely már a 10.1-es verziónál tart, ez pedig egy sor kifejezetten hasznos és élvezetes újdonságot kínál. Könnyen adatokat cserélhetünk más Huawei eszközökkel, de az is nagy könnyebbséget jelent, hogy a Multi Ablak funkciónak köszönhetően a méretes kijelzőkön akár három különféle tevékenységet is végezhetünk egymás mellett. A pároddal beszélsz, de közben meg akarod neki mutatni, milyen cipőt néztél ki a Zarában? Nem akadály, nyisd meg egyszerre az appot, miközben akár videochatelhetsz is és küldd át neki a kiszemelt új kedvenchez vezető linket.

Az sem okoz nagy bonyodalmat, ha az egyébként bivalyerős aksid merülni kezd, ez esetben a 27 wattos, vezeték nélküli vagy a 40 wattos Super Charge-nak köszönhetően percek alatt töltheted nulláról akár 70%-ra is akkumulátorod, hogy aztán rögtön folytathasd az élmények gyűjtését.

Ha pedig még jobban testre szabnád a telefonodat, a Huawei Mobile Services, röviden HMS, és az erre épülő AppGallery folyamatosan bővülő ellátottságot kínál a legnépszerűbb hazai és nemzetközi mobilalkalmazások közül. Az AppGallery kínálata napról napra növekszik, és már most is megtalálható benne közel 60 ezer applikáció, úgymint a Huawei Böngésző, az étel-házhozszállításban nemzetközileg is nagyon népszerű Wolt, az akár órákra beszippantó Zara online webshop applikációja, a Here WeGo navigáció, amivel mindenhova időben odaérhetsz, de itt van a fiatalok körében legnépszerűbb videós közösségi app, a TikTok is. A magyar appok közül is már szinte az összes népszerűt és hasznosat fellelhetjük az AppGalleryben, így például a mobilszolgáltatók saját társalkalmazásait, de könnyen rendelhetsz már a Netpincér appján keresztül is.  

Huawei PR 840x560 03
Fotó: Huawei

A Huawei P40 és P40 Pro már elérhető az ismert online áruházakban és kereskedelmi partnerek kínálatában, a Vodafone készüléklistájában, május elejétől pedig a Magyar Telekoméban is. A fentiek után egyértelmű, hogy akár a tavasz legszebb divatkiegészítőjét, akár egy igazi, erős csúcskészüléket, akár a legjobb fotózási képességekkel rendelkező okostelefont keresed, a Huawei P40 sorozat valamelyik tagja lesz a legjobb társad.

(Képek forrása: Huawei)

Ezt is szeretjük