Horváth Lili színésznőt alig ismerni fel: így néz ki Mária Teréziaként a mozifilmben

Horváth Lili alakítja a Hadik című magyar filmben Mária Terézia királynőt.

horvath-lili-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Horváth Lili látványos átalakuláson ment keresztül a mozikban március 9-től látható Hadik című magyar film kedvéért. 

A fordulatos kalandfilmben a XVIII. század karizmatikus uralkodóját, az osztrák, a cseh és a magyar trónt negyven éven át birtokló Mária Teréziát alakítja. 

Horváth Lili Mária Teréziaként

Eddigi pályafutása egyik legizgalmasabb filmszerepét köszönheti ennek a felkérésnek, miután külsőleg és belsőleg is királynővé kellett válnia a kamerák előtt. 

horvath-lili-maria-terezia2
Fotó: Takács Gergely

A gyönyörű kosztümök, a fehér paróka, a korabeli, erős tónusú arcfestés mellett a rengeteg utánolvasás, felkészülés, a rendezővel, Szikora Jánossal közös beszélgetés segített neki, hogy a felvételek során a Habsburg Birodalom egyetlen női uralkodójának olyan oldalát is megmutathassa, amelyet talán sokan nem ismernek.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Hihetetlen időutazás volt számomra a Hadik forgatása. A keszthelyi kastélyban rögzítettük a jeleneteimet meseszép környezetben, fenséges külsőt kölcsönző kosztümökben, szoros fűzőbe kötve, kipúderezve, paróka alatt valóban úgy éreztem magam, mint egy királynő. 

horvath-lili-hadik
Fotó: Takács Gergely

- A hiteles szerepformálás ugyanakkor komoly koncentrációt, fegyelmezettséget igényelt, ahol az összes pillantásnak, gesztusnak jelentősége volt. Feszes menetrendet követtünk. Egy egész héten át, napi 12 órán keresztül dolgoztunk - elevenítette fel a forgatási emlékeit a színésznő, aki tökéletesen tudott azonosulni a karakterével.

horvath-lili-maria-terezia
Fotó: Takács Gergely

Szerinte Mária Terézia, korát megelőzve, a 21. századi nőtípust testesítette meg a maga idejében, aki anya volt, uralkodó, és ezek mellett rengeteg mással is foglalkozott. A film pedig azért különösen érdekes még, mert betekintést enged az uralkodó és legkedvesebb huszárja, Hadik András lojalitásra épülő, bensőséges kapcsolatába is.   

Az ütközetekkel, fogolyszöktetéssel, ostrommal, kard- és pisztolypárbajokkal kísért film nem csupán pergő akciókban bővelkedik, hanem egyedülálló módon 64 szöveges szerepet játszó színészt is felvonultat.

 A Mária Teréziát megformáló Horváth Lili mellett a főhőst Trill Zsolt, a további szerepeket pedig Molnár Áron, Szalma Tamás, Szabó Győző, László Zsolt, Julia Jukobowska, valamint Sághy Tamás, Bordán Lili, Reviczky Gábor, Lábodi Ádám, Forgács Péter, Sztárok Andrea, Hirtling István, Mucsi Zoltán, illetve Tordy Géza, Körtvélyessy Zsolt, Kovács Lajos és Derzsi János alakítják.

A mi kis falunk Marcsija estélyiben

Szifon feleségét általában smink nélkül, kinyúlt ruhákban, kócos hajjal és morcos arccal láthatjuk a sorozatban. A színésznőt ezzel szemben minden nyilvános eseményen tökéletes sminkkel és frizurával, gyönyörű ruhában fotózzák.

Cover-fotó: MTVA/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük