A 2008-as Megasztárban csak 14 éves volt: Hien ilyen gyönyörű énekesnő lett

Hient 2014-ben vették fel a Berklee College of Musicra Amerikában, akkor költözött ki a tengerentúlra.

hien-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

2008 augusztusában indította el a TV2 a Megasztár negyedik évadát. A show korábbi szezonjaiból rengeteg tehetség került a rivaldafénybe, olyan énekeseket ismerhettünk meg a produkció által, mint Tóth Vera, Molnár Ferenc Caramel vagy Rúzsa Magdi.

A negyedik etapban sem volt hiány azokból előadókból, akikért a verseny során az egész ország izgulhatott. A 12 döntős között olyan nevek szerepeltek, mint Király Viktor vagy Tóth Lüszi. Az akkor 14 éves Hien is itt mutatkozott be a közönségnek, egzotikus szépségével és gyönyörű hangjával hamar népszerűvé vált.

Hien ennyit változott 27 éves korára

Az azóta eltelt 13 évben hatalmasat fordult vele a világ, immár nemcsak a magyar könnyűzenei életben ismerik, a tengerentúlon is elkezdte bontogatni a szárnyait. 

hien és király viktor
Fotó: Facebook/Megasztár

2014-ben nyert felvételt Amerika egyik legrangosabb zenei képzést nyújtó felsőoktatási intézményére, a Berklee College of Musicra, ekkor hagyta maga mögött Budapestet, és tette át a lakhelyét az Egyesült Államokba, azon belül először Bostonba, majd New Yorkba.

2019-ben szerezte meg a diplomáját, és azóta is kint él, bár az igazi otthonának a mai napig Magyarországot és Vietnámot tartja. Ebből a szempontból az utóbbi két esztendő nagyon nehéz volt a számára, hiszen egyszer sem tudott hazalátogatni a világjárvány miatt. 

- Ráadásul covidos is voltam tavaly karácsonykor, az volt az első karácsony, amikor nem tudtam itthon lenni a családommal. Most viszont itthon leszek egészen januárig - ecsetelte az énekesnő az RTL Klub Reggeliben.

Az immár 27 éves szépség nem kizárólag énekléssel foglalkozik. Az iskola befejezése után reklámzeneszerzéssel kereste a kenyerét, egy évvel ezelőtt pedig egy olyan céghez vették fel sound designer pozícióba, ahol különböző mentális betegségeket gyógyítanak zenével. 

Énekesnőként sem kerülik el a sikerek. 2021. október 22-én dobta a piacra a legújabb, Bloom című dalához készült videóklipjét. A kisfilm különlegességét az adja, hogy nem ő szerepel benne. Egy olyan vietnámi törzzsel forgatott, amely matriarchális berendezkedésű, azaz a nők az irányítók benne. 

Patai Anna és a tehetségkutatók fiatal énekesnői

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott Patai Anna a Megasztár óta, és azokat a tehetségkutatós lányokat is láthatod, akik mára felnőtt nők lettek. 

Ezt is szeretjük