A 2008-as Megasztárban 14 éves kislány volt - Hien így él most New Yorkban
Valóra váltotta az amerikai álmot Hien, egy Broadway-musicalben kapott munkát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 2008-as Megasztár válogatóján tűnt fel Hien. Az akkor még fogszabályzós, 14 éves soproni lány bájos kisugárzásával és lehengerlő énekhangjával kápráztatta el a zsűrit. Az elmúlt 12 év nem is alakulhatott volna sikeresebben számára, Amerikában csinált karriert.

Tavaly májusban sikeresen lediplomázott a Berklee Zene Egyetemen, ahol 2015-ben kezdte el tanulmányait. Akkor Instagramon mondott köszönetet azoknak, akik támogatták az iskolai évek alatt, legfőképpen édesanyjának köszönte meg, hogy mellette állt.

Hien amerikai élete

"Komolyan nem találom a szavakat, melyekkel le tudjam írni, mit érzek. A Berklee-nek köszönhetem az eddigi legjobb éveimet  De a nő nélkül, aki mellettem áll a képen, semmi nem sikerült volna. Szeretlek anya! Hálás vagyok a szeretetért és a támogatásért, amit a családomtól és a barátaimtól kaptam!" - írta közös képük alá.

Nyáron újabb mérföldkőhöz érkezett: New York legnépesebb kerületébe, Brooklynba költözött, ahol reklámzeneszerzőként és sound dizájnérként keresi a kenyerét. Rengeteget dolgozik, legújabb munkája egy Broadway-musicalben lesz, ő lesz a darab vezető sound dizájnere.

- Azért vagyok különösen izgatott e miatt a projekt miatt, mert az egész csapat nőkből fog állni: a stáb, a színészek, az énekesek, mindenki - mesélte az RTL Klub Reggelijében.

A rengeteg munka mellett a jótékonykodásra is szakít időt, szegény iskolákban tart zeneórákat.

- Heti két napban Bronx szegénynegyedeibe járok zenét tanítani általános iskolákba. A szervezet, akiknek dolgozom, zeneoktatást biztosít New York legszegényebb iskoláiban.

- Ezenkívül az új lemezemen dolgozom, ugyanis rengeteg mondanivalóm van, nagyon sok minden történt velem az elmúlt években, és ezt szeretném a zenémben kifejezni - mesélte az egzotikus szépségű énekesnő.

hien 2008
Fotó: Puzzlepix/Schumy Csaba

Bár nagyon hiányzik neki Magyarország és Budapest, egyelőre nem tervezi a hazaköltözést, úgy gondolja, jó helyen van, és azt csinálja, amit a sors szánt neki. 

Varga Feri és Balássy Betty a Megasztár szerelmesei

Varga Feri és Balássy Betty a Megasztár harmadik szériája alatt szeretett egymásba. Akkor tudták, hogy egymásra találtak, amikor a 2005 őszén indult és 2006 tavaszán véget ért verseny alatt előadták a Queen Somebody to Love című slágerét. 14 éve vannak együtt, 2007 őszén házasodtak össze, és három közös gyermekük született. 

Ezt is szeretjük