Hernádi Judit rábeszélte lányát az X-Faktorra: nem sült el jól Tarján Zsófi jelentkezése

Hernádi Judit és Tarján Zsófia között jó ideig feszültséget okozott, hogy a színésznő rábeszélte lányát, jelentkezzen az X-Faktorba.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hernádi Judit és lánya, Tarján Zsófia között szoros az anya-lánya kötelék, ám az nem volt mindig konfliktusoktól mentes. A színésznő igyekezett nagy szabadságot megadni a lányának, amiről ő fiatalon csak álmodott: nyelvtudáshoz segítő egyéves külföldi utat, saját kis lakást, lehetőséget az énekesnői pályája beindításához. 

Ezeket később Zsófi is értékelte, de amikor azokat az édesanyja megteremtette, nem mindig állt rájuk készen - derül ki az általuk írt Ne maradjon kettőnk között című kötetből.  

Hernádi Judit lánya az X-Faktorban

Hernádi Judit a kötetben bevallja, eleinte kétkedve fogadta lánya bejelentését, miszerint énekesnőként szeretne boldogulni, de miután együtt léptek fel a számukra írt A színésznő lánya című darabban, már tudta, Zsófinak van keresnivalója az énekesi pályán, ugyanakkor türelmetlen volt vele. 

"Hiba volt, hogy amikor Zsófi elsőéves volt a Stúdióban (Kőbányai Zenei Stúdió - a szerk.), rábeszéltem, induljon el az X-Faktorban. Mint amikor 19 éves korában sürgettem, hogy legyen már önálló, költözzön el otthonról… Bevallom, nem különösebben tetszettek a korábbi zenekarai. Úgy éreztem, kifolyik a tehetsége a kezei közül, mert nem a megfelelő helyen bizonyít. Én pedig azt szerettem volna, hogy álljon ki végre a megfelelő színpadra, és mutassa meg magát az egész országnak énekesnőként!

Zsófi szempontjából nem sült el jól, hogy végül jelentkezett erre a tehetségkutatóra, és nekem is nagyon nehéz volt ez az időszak.

Rettentően naiv voltam. Számolnom kellett volna azzal, hogy a tévéseket én is legalább annyira érdeklem majd, mint a lányom."

ne-maradjon-kettonk-kozott
Fotó: Nánási Pál

Bár már szerepelt zsűritagként a Csillag Születikben, nem kalkulált azzal, hogy a nézettségi versenyben őt is fel akarják majd használni. Bár nagyon izgult a lányáért, nem drámázott, nem úgy viselkedett, ahogy ezt egy ismert színésznőtől elvárták volna - talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy végül egy másik celebgyerek jutott tovább. 

"Még egy komoly hibát elkövettem: amikor kiderült, hogy a lányom nem jut tovább a versenyben, megkértem a tévécsatornánál dolgozó ismerőseimet, hogy ne engedjék adásba a Zsófiról készült felvételeket… (Ezt egyébként Tarján Zsófia ígértette meg az édesanyjával, ezzel a feltétellel hagyta csak magát rábeszélni a jelentkezésre - a szerk.) de persze kiderült a próbálkozásom, és a bulvármédia igyekezett minél részletesebben beszámolni róla."

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Eleinte Tarján Zsófia is úgy gondolta, rossz döntés volt elindulni a 2012-es X-Faktorban, és hiba volt, hogy hagyta, az édesanyja rábeszélje, de nem azért, mert kudarcként élte meg, hogy csak az első ötvenbe jutott be. Azért, mert a jelentkezése miatt hosszú mosolyszünet állt be a Honeybeast zenekarban: ha ugyanis sikerrel járt volna a tehetségkutatóban, meg kellett volna szakítaniuk a közös munkát. 

tarjan-zsofia-honeybeast-a-dal-2014
Fotó: MTVA/Nagy Zoltán

Hosszú távon mégis hasznosnak bizonyult az X-Faktorba való jelentkezése. Két évvel később már a zenekarával maguk döntöttek úgy, hogy neveznek A Dal című show-műsorba, amelynek győztese képviselhette Magyarországot a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon. Bár a műsort Kállay-Saunders András nyerte meg a Running című számmal, a Honeybeast a döntőben is megmutathatta magát, A legnagyobb hős című daluk pedig hatalmas sláger lett, megalapozták vele későbbi sikereiket. 

"Sokáig nagyon dühös voltam rá, amiért erőltette, hogy jelentkezzek az X-Faktorba, és nagyon rossz érzést hagytak bennem a vitáink!

Viszont ha nem jelentkeztem volna, akkor sokkal kevesebb tapasztalattal indultam volna A Dalban,

azon a versenyen, amelyen végül megkaptuk a lehetőséget a Honeybeasttel, hogy igazán berobbanjunk.  

És ennek köszönhetem, hogy olyan munkám van, amiért igazán tudok lelkesedni, és nem egy monitor előtt ülök naphosszat, arculati terveken meg dizájnmegoldásokon törve a fejem…" - vallotta be a kötetben Tarján Zsófia. 

Hernádi Judit - Tarján Zsófia: Ne maradjon kettőnk között
Open Books
3999 forint   

Anya és lánya, Hernádi Judit és Tarján Zsófia hosszú és göröngyös utat járt be együtt. Kapcsolatukat számos akadály nehezítette, ezeket hol együtt, hol külön küzdötték le. Hernádi Judit, az országszerte ismert színésznő lányának lenni eleve próbák sora elé állít egy gyereket - főleg, ha olyasvalakiről van szó, mint Zsófi, aki már kiskorától szintén művészi ambíciókat dédelgetett, és a Honeybeast frontembereként mára valóra is váltotta az álmait. 

Tarján Zsófia igazi díva

Hernádi Judit és Tarján Pál operaénekes kapcsolatából egyetlen lánygyermek született 1986-ban. Tarján Zsófi az anyatejjel szívta magába a művészetet, így cseppet sem meglepő, hogy ő is a színpadon lelte meg hivatását. A Honeybeast élén berobbant a köztudatba, a csapat 2014-ben meghódította a slágerlistákat a legnagyobb hős című számmal. Tavasz végén a Gyémánt című számhoz forgattak klipet a festői szépségű Gödöllői Királyi Kastélyban, ám nemcsak a helyszín látványától maradt tátva a rajongók szája, Tarján Zsófi is elvarázsolta őket.

Hernádi Judit lánya dívaként ragyog új klipjében: Tarján Zsófitól elállt a lélegzetünk

Tarján Zsófi káprázatos ruhákban tündökölt a Gyémánt című dalhoz készült kisfilmben.

Elolvasom
Ezt is szeretjük