Hegyi Barbara is szerepet kapott a Keresztanyuban: ezért mondta vissza
Hegyi Barbara nagyon szeretett volna játszani az RTL Klub Keresztanyu című sorozatában. Elárulta, miért adta vissza mégis a szerepet.

hegyi-barbara-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hegyi Barbara 1989-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, pályája elején, a nyolcvanas és a kilencvenes években forgatott Bacsó Péterrel (Hány az óra, Vekker úr?) és Mészáros Mártával (Útközben, Napló szerelmeimnek, Napló apámnak, anyámnak). 

A kilencvenes években a Kisváros című sorozat népszerű szereplője volt, a biztosítótársaságnál dolgozó Andreát alakította, az ezredforduló után pedig az Életképek című sorozatban szerepelt éveken át, ebben a kétgyerekes, angol-francia tanár Évát játszotta. Később a nagyjátékfilmek és főszerepek sorozatokban elmaradtak. 

Hegyi Barbara és a Keresztanyu

- Az Életképek elég korai szakaszban keveredett az életembe: meghatározó dolog volt, ami után nagyon nehéz valami mást csinálni. Nem hiszem, hogy kevesebbet tudnék színészként, azt remélem, talán többet - mesélte Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorában. 

hegyi-barbara2
Fotó: YouTube/Szavakon túl

Szerinte az a szerep kicsit ráégett, és hiába mondogatja a környezetében, hogy kereshetnék a rendezők, hívhatnák többet castingokra, jelenleg ritkán megy.  

- Az utolsó, amin voltam, a Pepe nevű sorozat volt (a TV2 új sorozata Mucsi Zoltánnal és Simon Kornéllal - a szerk.), ami még nincs adásban, majd idén jön, de nem kaptam meg. Megkaptam egy másik sorozatban egy szerepet, az sok évadra szólt volna, de azt le kellett mondanom, mert a kolléganőm beteg lett, és helyette be kellett ugranom a Vígszínházban. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A darab a 2020 októberében bemutatott Az öreg hölgy látogatása volt, a kolléga pedig Börcsök Enikő, aki hosszú betegség után 2021 januárjában hunyt el.  

- A Keresztanyuban szerepeltem volna, mert azt gondoltam, hogy kevesebbet játszom a színházban, jó lesz kicsit kivonni magam a színházból, a tévésorozat kicsit más lesz. Viszont Börcsi (Börcsök Enikő - a szerk.) beteg lett, és az igazgató, Rudolf Péter megkért, hogy ugorjak be. Nem volt kérdés, hogy mit válasszak, mert a színházamat kellett megmenteni. Ha egy társulatnak a tagja vagy, ezt kell tenned. Persze jó döntés volt, és szörnyű, hogy erre egyáltalán sor került: nagyon nehéz helyzet volt, mert nagyon szerettem Börcsök Enikőt, jóban voltunk. Tragikus volt, hogy egy ilyen helyzet létrejött, és nekem ebben döntenem kellett. 

hegyi-barbara1
Fotó: YouTube/Szavakon túl

Hegyi Barbara bevallotta, ma is ugyanígy döntene, főleg hogy ma már gyakorlati tapasztalatból tudja, milyen csodálatos szerep és milyen őrült kihívás Claire Zachanassian, a jótékonyságáról közismert milliárdosnő megformálása. 

- Színészként egy fantasztikus szerep, amit bejárhatsz, amit képvisel, a gondolkodásmódja, de szerettem volna forgatni. Azt viszont nem szeretném elmondani, kit alakítottam volna a Keresztanyuban, hiszen már játssza valaki, nem hozom ilyen helyzetbe. Az nekem mindegy, mennyire nézett, az lett volna számomra érdekes, hogy színészekkel forgathatok.

Hegyi Barbara Claire Zachanassian szerepében Friedrich Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatása című drámájában a Vígszínházban 2020 októberében.
Hegyi Barbara Claire Zachanassian szerepében Friedrich Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatása című drámájában a Vígszínházban 2020 októberében.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

- Ebből a szempontból az Életképek egy csodálatos lehetőség volt, mert Kulkával, Schell Jutkával, Vári Évával játszottunk együtt. Jó lenne, ha lennének nálunk is minisorozatok, de ha jól emlékszem, valamelyik rendező azt mondta, nem éri meg, ha hat-nyolc részes sorozatokat csinálnának, mert nem hozná be az árát. Pedig azok milyen jók!  

Dobó Kata majdnem a Trója női főszereplője lett

Nehéz volt megemésztenie, amikor hajszál híján lecsúszott arról, hogy ő alakíthassa a Trója című filmben Szép Helénát, de nem bánja, hogy nem lett belőle hollywoodi sztár. A szerepet végül Diane Kruger kapta. 

Cover-fotó: YouTube: Szavakon túl

Ezt is szeretjük