A Barátok közt Hoffer Misije volt - Agyvérzése után teljesen új életet kezdett

Halász Gábor három évvel ezelőtt kapott stroke-ot, azóta másként éli az életét.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Halász Gábor az 1998 októberében indult Barátok közt című sorozatban ismerte meg az ország. Az induló csapat tagja volt, 2002-ig alakította Hoffer Misit. Amikor 2006-ban egy Zala megyei település, Kiskutas polgármestere lett, a bulvárt kizárta az életből. Csak azért állt ismét nyilvánosság elé, hogy felhívja a figyelmet a stroke tüneteire, elmesélje, hogy miután 2016 augusztusában agyvérzést kapott, hogyan sikerült felépülnie. 

Sportos életet élt, odafigyelt magára, káros szenvedélyektől mentesen élt, amikor három évvel ezelőtt egy balatoni borfesztiválon agytörzsi stroke-ot kapott és lebénult a fél oldalára, beszélni sem tudott. Újra meg kellett tanulnia beszélni és járni, később biciklizni és úszni. A zaol.hu hírportálnak azt mesélte, november lett, mire a rehabilitációs intézetben újra megtanulta az alap dolgokat, és egy évre volt szüksége a teljes felépüléshez, most pedig teljesen más életet él, mint a stroke előtt. 

halasz-gabor
Fotó: FEM3 Café

- 2017 februárjában történt, már három kilométert le tudtam úszni, és ekkor kezdtem el újra futni. Amit most már tudok, a stroke előtt mindent túl akartam szárnyalni, mindenkinek megfelelni, évtizedekig túlhajtottam magam, mert soha nem tudtam megnyugodni. Most már én vagyok a fontos. Tudok lemondani dolgokról, nemet mondani szituációkra. Úgy is fogalmazhatnék: az én időmnek én lettem a kapitánya - mesélte. 

A 47 éves Halász Gábor aktívan részt vesz a Strokeinfó Alapítvány munkájában, többek között azzal is, hogy elmeséli másoknak a saját történetét. 2018-ban az alapító Sarkadi Gabriellával elhatározták, hogy az alapítvány átköltözik Kiskutasra, ahol Halász Gábor a polgármester. 

- Később a miniszterelnökség is mellénk állt és Gulyás Gergely miniszter, aki maga is támogatja a stroke-rehabilitációs központ létrehozását Kiskutason - árulta el a lapnak a 47 éves polgármester. 

Augusztus 17-én a hagyományos Kiskutas Napján egészségnapot is tartanak, amin a Strokeinfó Alapítvány és a Zala Megyei Kórház közreműködésével előadásokat hallhatnak az érdeklődők. 

A Barátok közt tini alapszereplői egykor és most

Talán senkinek nem kell bemutatni Berényi Katát és Danit, az unokatestvérüket, Berényi Ákost, Hoffer Esztert vagy Kertész Mónikát. Képes összeállításunkban megnézheted, az egykori tiniszereplők mennyit változtak húsz év alatt, és hogyan élnek most.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük