A Barátok közt gyönyörű színésznője volt - Most ápolónőként dolgozik
Németh Franciska feladta színészi karrierjét, hogy ápolónő lehessen.

németh-franciska-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Németh Franciskát a Barátok köztnek köszönhetően ismerte meg az ország 2004-ben: az akkor 19 éves, szőke szépség Varga Petra bőrébe bújhatott. A nézők nem sokáig láthatták a képernyőn, ugyanis egy év után kiszállt a sorozatból. Utána modellkedni kezdett, majd kommunikációs igazgatóként tevékenykedett, ám öt évvel ezelőtt úgy határozott, hogy az egészségügyben szeretne tovább dolgozni.

Az egykori színésznő ma ápolónőként dolgozik a Szent János Kórház gyermeksebészeti és traumatológiai osztályán - erről a Fókusz májusi adásában mesélt. Elmondása szerint a pályaváltás volt élete egyik legjobb döntése. A váltásról dédelgetett álmait anno csak a legközelebbi ismerőseinek árulta el.

- A gyógyító munka végzése nagyon feltölti az embert pozitív energiával, mert sokkal többet kapsz vissza, mint amennyit beleteszel. Én ráadásul gyerekekkel dolgozom, akik iszonyatosan aranyosak - mondta az RTL Klub műsorában.

németh-franciska
Fotó: RTL Klub/Fókusz, Instagram/Németh Franciska

Bármennyire is szerette az új munkáját a kezdetekben, eleinte nagyon nehéz volt megélnie, ugyanis az iskolai tanulmányait végezte az ápolói tevékenysége mellett, és nem tudott egy bizonyos óraszámnál többet elvállalni a kórházban.

- Mondhatjuk, hogy háromnegyed állásban voltam, és olyan 60-80 ezer forintokat kerestem, ez így volt addig, ameddig meg nem lett a végzettségem - mesélte.

Németh Franciska úgy látja, hogy gyönyörű szakma az, amit végez, de azzal is tisztában van, hogy sokak számára hosszútávon nem kifizetődő ez a pálya. Az is nehézséget okoz neki lelkileg, amikor egy betegét elveszíti, mindnyájukra jól emlékszik. Ennek ellenére igyekszik ezeket a traumákat elengedni.

- Amikor elveszted a betegedet, az a lehető legnehezebb dolog, amit az életben el tudok képzelni a hivatás szintjén - tette hozzá.

Ennyit változtak a Barátok közt tiniszereplői

Talán senkinek nem kell bemutatni Berényi Katát és Danit, az unokatestvérüket, Berényi Ákost, Hoffer Esztert vagy Kertész Mónikát. Képes összeállításunkban megnézheted, az egykori tiniszereplők mennyit változtak húsz év alatt.

Ezt is szeretjük