Felismered a TV2 sorozatának sármos főszereplőjét? Látványosan megváltoztatta a külsejét

Hajmási Dávid a Feminának adott interjúban elárulta, hogy a Hazatalálsz főszerepéért a külföldi kalandoknak és a hosszú hajnak is búcsút intett egy időre.

hajmasi-david-cover2
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hajmási Dávid 2015-ben végzett a Kaposvári Egyetem színész szakán, az évek során felbukkant több csatorna sorozatában, így láthattuk A mi kis falunk, a 200 első randi, az Ízig-vérig és a Tóth János egy-egy részében is, míg 2020-ban az RTL Klub Bátrak földje című sorozatában Tulipán Jakabot alakította. 

A TV2 január 23-án indult, Hazatalálsz című napi sorozatában viszont ő alakítja a jófiú főszereplőt, Vitéz Tamást, akinek a másik férfi főszereplővel, Farkas Rajmunddal (Jaskó Bálint) folyamatosan meggyűlik a baja, és akinek a menyasszonyába, Kővári Virágba (Törőcsik Franciska) beleszeret. 

Hajmási Dávid és a Hazatalálsz

Hajmási Dávid az elmúlt két évben sok időt töltött külföldön, ahol a szörfszenvedélyének is hódolt. Már nyolc éve brazil dzsúdzsucuzik, a nyelv is érdekelte, részben ez az oka, hogy fél évet töltött Portugáliában, egy szörftáborban önkéntesként, majd Dél-Amerikába is eljutott, Panamában időzött. A Hazatalálsz főszerepe volt az, amiért a külföldi kalandozásokat egy időre feladta, és újból a színészetre koncentrált. Ugyancsak a sorozatbeli szerepéért változtatott a külsején - mesélte a Feminának adott interjúban. 

Hajmási Dávid Panamában szörfözés után még hosszú hajjal.
Hajmási Dávid Panamában szörfözés után még hosszú hajjal.
Fotó: Edwin Z.

- Úgy tudom, négy évig növesztetted a hajad, az általad megformált Vitéz Tamáshoz viszont nem passzolt a vállig érő haj, a forgatás előtt le kellett vágatnod. 

- Reménykedtem egy kicsit, hogy talán meghagyják a hosszú hajamat, de amikor megkaptam a szerepet, sejtettem, hogy szükség lesz a hajvágásra. Tamás rendőr volt, és az alkotók úgy gondolták, hogy a szörfös külsőm nem összeegyeztethető a karakterrel. Fel voltam rá valamennyire készülve, de amikor nyisszant az olló, az azért nem volt jó. 

- Azért nem félcentisre vágták, a szél még össze tudja borzolni, nem annyira pedáns a külsőd. 

- Az már szinte mindegy. A sorozat főrendezője, Dömötör Tamás rendezett régebben engem, ez volt az első egyetemen kívüli szerepem, Dunaújvárosban Trepljovot alakítottam a Sirályban, és akkor pár milliméteresre vágattatta a hajamat. Nem állt jól… 

- Mit szólt a családod és a barátaid, ismerőseid, amikor megláttak az új külsőddel? 

- Meglepődtek, mert már valahogy az identitásommá is vált az a külső, ami az enyém volt a sorozat előtt. Jól éreztem magam benne, de végül is nem a hajamért szeretnek. 

A cikk az ajánló után folytatódik

- Hogy kaptad meg a Hazatalálsz egyik főszerepét, Vitéz Tamás szerepét?

- Egy háromfordulós castingon vettem részt. Nagyon távol áll tőlem a rendőri hivatás, az is, ahonnan Tamás jött, ugye, egy árvaházban nőtt fel. Én nagyon jó környezetben, szerető szülőkkel és a testvéremmel nőttem fel, aki egyébként a sorozat egyik rendezője. Tamást elhagyta a felesége, és egyedül neveli a kislányát, míg nekem még nincs feleségem, sem gyerekem. Nyilván egyszer szeretném mindkettőt. Ezek mind olyan kihívások voltak a karakterben, amiknek nagy örömmel néztem elébe.

A Hazatalálsz sajtóvetítésén a kislányát alakító Mátyássy Kálával.
A Hazatalálsz sajtóvetítésén a kislányát alakító Mátyássy Kálával.
Fotó: TV2

- A Mesit alakító gyerekszereplővel, Mátyássy Kálával hamar megtalálhattátok a közös hangot, már az első részekben nagy volt köztetek az összhang a képernyőn is. 

- Miután kiválasztottak Tamás szerepére, Kálát már velem castingolták, és már az első pillanatban látszott, hogy ha valaki, akkor ő alkalmas erre, mert annyira természetes volt. Amikor bejön egy színész a castingra, köszön, elkezd beszélni, létezik, elkezdi mondani a szövegét: ha ezek között nem veszed észre a különbséget, nem tűnik úgy, hogy szerepet mond, akkor van ott keresnivalója. Kála ilyen színésznő. 

- Akármennyire tehetséges és szorgalmas, még csak tízesztendős, a terhelhetőségének vannak határai, jogszabály is rögzíti a kereteit, hogyan és mennyit lehet gyerekekkel forgatni. Igényelt ez a közös munka részedről plusz felkészülést? 

- Nem, és azt hiszem, van érzékem a gyerekekhez, Kálát kifejezetten megszerettem, ahogy mindenki más is. Mint gyerekszereplőre kiemelten figyeltünk rá, például arra, mikor fárad el. Nekem ez nem esett nehezemre - és szerintem senkinek a stábból. Már csak azért sem, mert Kála hozzáállása profi volt, ilyet egy gyerekszereplőtől ritkán lát az ember.  

A Virágot megformáló Törőcsik Franciskával a Hazatalálsz forgatásán.
A Virágot megformáló Törőcsik Franciskával a Hazatalálsz forgatásán.
Fotó: TV2/Hazatalálsz

- Vitéz Tamásé egy pozitív szerep, gondoskodó, kedves, ugyanakkor ő egy bukott jófiú, akit sok csapás ér, és azért is gyötrődik, mert valaki más menyasszonyába szeret bele. Milyennek láttad őt, amikor elolvastad a forgatókönyvet? 

- Korrupciós botrányba keveredett, a társa is meghalt, ami a történet előzménye, a felesége külföldre költözött. Mindez kudarc számára, de igyekszik nem úgy megélni, hogy kettétört a karrierje vagy az élete. Nem adta fel sem azt, hogy valamikor újra boldog lesz, sem azt, hogy újra rendőrként dolgozik. Sok nehézséggel szembesül, de menni kell előre, ott van neki a kislánya, akit el kell tartania, szeretné, ha jobb élete lenne, mint amilyen neki volt. Egyszerre van jelen a motiváció és a kényszer is. 

hajmasi-david-hazatalalsz
Fotó: TV2/Hazatalálsz

- Augusztusban kezdtetek, 14-16 órásak voltak a forgatások, és novemberben végeztetek. Sok jelenetet már a hidegben vetettek fel lenge ruhákban, és nem mutathattátok, hogy fáztok. Mennyire volt ez testileg-lelkileg megterhelő?   

- Nagyon! Novemberben már hidegben forgattunk, ennek és a fáradtságnak a következményeként sajnos nagyon le is betegedtem egy hétre. Nem véletlenül mondták sokan már a forgatás elején, hogy amikor tudok, pihenjek, mert nem lesz rá sok alkalmam.  Megpróbálsz rá felkészülni, viszont teljesen nem tudsz. Ezzel jár, ha egy napi sorozatban főszerepet kapsz, akkor három hónapig nem alszol. De megéri!

Nézd meg Kárász Zénót egykor és most!

A kilencvenes években a Família Kft. című sorozatban ismerték meg a nézők. Harminc évvel később a TV2 napi sorozatában tért vissza a képernyőre: a Hazatalálszban Kővári Tibor könyvelőt alakítja, aki férj és kétgyerekes apa.

Cover-fotó: TV2

Ezt is szeretjük