Lékai-Kiss Ramóna 20 évet várt erre: ilyen szexi, gonosz rosszlányként a TV2 új sorozatában

Lékai-Kiss Ramónát nem kellett sokat győzködni, hogy a TV2 új, Hazatalálsz című sorozatában játssza el Trixi szerepét.

Lékai-Kiss Ramóna a Hazatalálszban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Lékai-Kiss Ramóna izgalmas karaktert játszik a TV2 január 23-án este debütáló, új napi sorozatában. A Hazatalálsz címet viselő, hétköznap esténként jelentkező széria a képzeletbeli Farkasligeten játszódik, és sztárparádéval várja a nézőket.

Három főszereplője Törőcsik Franciska, Hajmási Dávid és Jaskó Bálint. Feltűnnek benne színészlegendák és visszatérő sorozatnagyágyúk is, így például Ábel Anita, Csapó Virág, Esztergályos Cecília, Jordán Tamás, Kamarás Iván, Kárász Zénó, Nagy-Kálózy Eszter vagy Pindroch Csaba is. A sajtó képviselőinek a csatorna már bemutatta az első két részt, Lékai-Kiss Ramóna a vetítést követően adott interjút a Feminának

Lékai-Kiss Ramóna a Hazatalálszban

- A harmincas éveidben jársz, de a szereplők közül régi motorosnak számítasz, ha a tapasztalataidat nézzük, mint napi sorozatban szereplő színésznő. Ez azért előnynek számított, nem?

- Igazából a napi sorozatok égisze alatt nőttem fel, a Barátok köztben Szentmihályi Zsófit játszottam 16 és fél éven keresztül. Ezt még nem hallottam magamról, de igazából mondhatjuk, hogy én is régi motoros vagyok. A színház, a színészet mindig egy olyan területe az életemnek, ami nélkül nem szeretnék létezni - még annak ellenére sem, hogy a műsorvezetői létem egy elég nagy falatot kivesz és kitesz az életemből. 

kiss-ramona-hazatalalsz
Fotó: TV2/Hazatalálsz

- Tavalyelőtt a Mintaapákban volt lehetőségem megmutatni egy adott karaktert, a Hazatalálsz pedig egy nagyon különleges helyet foglal el a szívemben: tényleg hazataláltam, mert a stábnak a 90 százalékával már dolgoztam együtt. Jó volt barátokkal, kollégákkal felvenni a fonalat, illetve új csapattagokat is megismertem, és egy olyan csapat részesévé válhattam, ami ritka, hiszen három és fél hónap alatt egy hangos szó sem hangzott el. Nyilván voltak feszült pillanatok, de inkább az volt a jellemző, hogy azért szóltak ránk, hogy most már hagyjuk abba a röhögést, mert így nem lehet dolgozni, és nem lehet ennyit nevetni megállás nélkül. Remélem, a nézők is annyira élvezik és szeretik, mint én. 

- A TV2 kreatív producerét, Kinizsi Ottót is régóta ismered, ő is tinikorában került be a Barátok közt stábjába. Amikor felhívott a szereplehetőséggel, gondolkodtál egyáltalán, hogy elvállald-e, vagy biztos voltál benne, ismer annyira, hogy egy neked tetsző karakterrel kínál meg?  

- Vicces volt, mert odáig nem jutottunk el, hogy felkérjen. Felhívott, hogy lenne egy szerep, a Trixi, és rögtön elkezdett mesélni róla. A végén nem volt ideje megkérdezni, vállalom-e, mert rávágtam, hogy „Oké, Ottó, akkor én leszek Trixi, jó?” Annyira tetszett az, amit elmesélt Trixiről, hogy biztos voltam benne, én szeretném játszani. 

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

- A Hazatalálsz két fiatal, férfi főszereplője közül az egyik a jófiú, a másik a rosszfiú. Úgy tűnik, Trixi is az utóbbi kategória női képviselője. 

- Abszolút az! Trixiről még az első két rész alapján nem nagyon tudni, milyen is, de ő egy igazi rosszlány. A rossz oldalon áll, de ha közel engedi magához az embereket, és megkapargatják a felszínt, akkor kiderül, hogy szereti, ha szeretik, sőt ő is nagyon szeret szeretni, de ezt az oldalát ritkán mutatja meg. Hogy még mi minden történik vele, arról egyelőre nem is beszélhetek. Összetett személyiség az biztos, azért is vállaltam el ezt a szerepet. Igazi kihívást jelent számomra ezt a karaktert megformálni, hisz sok olyan dolog történik Trixivel,

ami az elmúlt húsz évben a színészi pályámon még nem talált meg.  

kiss-ramona2
Fotó: TV2/Hazatalálsz

- Azért a női nézők biztosan már az első jelenete után elkönyvelik rosszlányként, hiszen az egyik főszereplő, Raja (Jaskó Bálint) szeretőjeként ismerjük meg. Egy szerelmi háromszögben pedig a harmadik fél nem szokott népszerű lenni. 

- Nem, de Trixi ennek ellenére talán majd megmutatja egy olyan oldalát is, amivel szerethetővé válik. A lényeg, hogy nem lesz semleges karakter, vagy így, vagy úgy, de valamilyen érzelmet ki fog váltani a nézőkből. 

- Az biztos, hiszen szeretőnek lenni sem egyszerű, a nők többsége nem erre vágyik. 

- Hál’ istennek nem volt még benne részem. 

- Az biztos, hogy egy szerelmi háromszögben mindegyik félnek megvan a maga nézőpontja, időnként a saját sara is - már csak ezért is izgalmas egy ilyen szerep. 

- Így van, és bár valóban az látszik, hogy ő valakinek a szeretője, de Trixi több ennél. Azt hiszem, hogy Raja és Trixi életében a szex mellékes. Együtt nőttek fel szülők nélkül egy nevelőintézetben. Számíthatnak egymásra, egy nagyon erős szövetség van kettejük között, amibe olykor becsúszik a szex, de nem az a mérvadó. 

kiss-ramona
Fotó: TV2

- Egy napi sorozat forgatása nem napi nyolc óra, sokszor a duplája. Augusztusban kezdtétek és novemberben zártátok a forgatási munkálatokat, neked ősszel ott volt a Dancing with the Stars műsorvezetése is. Hogy tudtad a sok feladatot összeegyeztetni?  

- Hiába szerepeltem novembertől december elejéig minden hétköznap a képernyőn A Nagy Őben, azt már nyáron leforgattuk, a Dancing műsorvezető-feladatai pedig heti egy-két napot vettek igénybe, így összeegyeztethető volt a sorozat forgatásával. A Hazatalálsszal tartottunk szüneteket is, illetve nem is mindegyik színészre volt mindennap reggeltől estig szükség, hanem több jelenet forgott rengeteg szereplővel.

Azért is volt nagyon hálás ez a szerep és ez a feladat, mert a családom ebből nem nagyon érzett meg semmit. 

- Január 8-án már Budapestről jelentkeztél be a férjeddel és a kisfiatokkal. A költözést is a forgatásokkal egy időben készítetted elő?

- Ó, nem, az már december volt, amikor vége lett a Dancingnek és a Hazatalálsz forgatásának. Abban az időszakban főként a költözésre és a saját cégemre, a Mona Managementre koncentráltam.

- Sikerült berendezkednetek?

- Még folyamatban van, de haladunk. Egy költözés sosem egyszerű. 

Lékai-Kiss Ramóna a 2022-es ruhái

Nem az áttetsző, szexi kreáció volt az egyetlen Lékai-Kiss Ramóna ruhái közül, ami tarolt a 2022-es Dancing with the Starsban. Képes összeállításunkban megnézheted azt a nyolc kreációt, amit a műsorvezető viselt.

Lékai-Kiss Ramóna átlátszó estélyi ruhája nem sokat bízott a fantáziára: ezeket viselte a Dancing with the Starsban

Nézegess képeket!

Elolvasom

Cover-fotó: TV2

Ezt is szeretjük