Az Oscar-díjas Mindenki gyerekszereplője volt: 17 évesen gyönyörű tinédzser Hais Dorka
Hais Dorka tündéri gyereksztárból csodaszép tini lett.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A hazai közönség számára a 88. Oscar-díj-átadó a legemlékezetesebb ceremóniák egyike. 2016-ban egy emberként szurkoltunk Deák Kristóf Mindenki című filmjének, amely végül az első olyan magyar élőszereplős kisfilmként vonult a történelembe, ami győzelmet aratott a kategóriában.

A történet középpontjában két tízéves kislány áll. A csendes és visszahúzódó Zsófit Gáspárfalvy Dorka, míg az iskolai kórus legnépszerűbb tanulóját, Lizát Hais Dorottya alakította. 

Hais Dorottya a Mindenki című film gyerekszereplője volt

Ha szeretnél még többet megtudni az Oscar-díjjal jutalmazott magyar alkotásról, vagy felelevenítenéd az 1991-ben játszódó sztorit, a képre kattintva megtudhatod, hol és mikor vetítik Deák Kristóf rövidfilmjét.

Az akkor 13 éves gyerekszínész nem itt debütált a kamera előtt, a filmezés világával hatévesen ismerkedett meg.

- A szüleimnek köszönhetem, hogy belecsöppentem. Anyukám egyik munkatársa mondta, hogy szeplős vagyok, és jó az arcmimikám, amikor beszélek. Azt tanácsolta, hogy menjünk el egy castingra - mesélte a Tények Pluszban.

Rengeteg reklámban és mellékszerepben láthattuk viszont, sőt világsztárok oldalán is feltűnt. Antonio Banderasszal egy kekszreklámban szerepelt, Rowan Atkinsonnal pedig a Maigret csapdát állít című vígjáték forgatásán találkozhatott. 

Hais Dorottya a Mindenki című filmben, és 17 esztendősen 2021 februárjában.
Hais Dorottya a Mindenki című filmben, és 17 esztendősen 2021 februárjában.
Fotó: Instagram/Hais Dorottya

A Mindenki sikere után egy csapásra változott meg az élete, kiutazhatott Los Angelesbe, ahol Hollywood legnagyobb sztárjai körében találta magát, itthon pedig egyre többen ismerték fel az utcán. Elmondása szerint szüleinek köszönheti, hogy akkor helyén tudta kezelni a hirtelen jött népszerűséget.

- Átbeszéltük, hogy maradjak a földön, hiszen ettől nem vagyok más ember, hogy ez történt velem. Ugyanaz az ember vagyok, csak több emlékkel és több élménnyel. És ezt így is fogom fel.

hais-dorka-2
Fotó: TV2/Tények Plusz

A gyönyörű, immár 17 éves lány olyannyira az említettek szerint él, hogy nem a show-bizniszben látja a jövőjét. A továbbtanulás terén teljesen más szakmákban gondolkozik.

- Most még rengeteg dolog érdekel, de kezd körvonalazódni, hogy milyen pályát választok. Most úgy tűnik, hogy diplomácia vagy nemzetközi tanulmányok lesz a befutó.

A Pál utcai fiúk gyerekszereplője ma

Molnár Ferenc 1907-ben megjelent ifjúsági regényét, A Pál utcai fiúkat már többször megfilmesítették, a mai napig mégis Fábri Zoltán 1969-ben bemutatott feldolgozása számít az etalonnak. Jancsó Nyika néven ismert egykori gyerekszereplő alakította az egyik vörösingest, a fiatalabbik Pásztort, illetve ő szinkronizálta Julien Holdawayt, aki Áts Ferit játszotta. 

Ezt is szeretjük