Gyurta Dani és jóképű öccse: az úszó Gergővel így hasonlítanak egymásra
Gyurta Dani és Gergő között sosem merült fel a rivalizálás.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyurta Danit és Gyurta Gergőt szüleik eleinte nem azért vitték az uszodába, mert fényes sportolói karriert szántak nekik. Pusztán szerették volna, hogy korán kialakuljon bennük a biztonságérzet a vízben, valamint hamar meg akarták taníttatni őket úszni.

Az élet azonban úgy hozta, hogy mindketten a sportág szerelmeseivé váltak. Először az idősebbik testvér érezte, hogy mindennap le akar járni a medencéhez, majd öccse is követte. Végül mindkettejük életének részévé váltak az edzések és a versenyek.

Gyurta Dani és öccse, Gergő

Bár egymás mellett úsztak a medencében, a rivalizálás köztük sosem ütötte fel a fejét. Mindig is támogatták és ösztönözték a másikat. Igaz, soha nem ugyanabban a versenyszámban álltak a rajthoz. Míg Gyurta Dani mellúszásban lett olimpiai bajnok, addig Gergő gyors- és vegyesszámokban méretteti meg magát. Utóbbiért a 2020-as tokiói játékokon is szoríthatott a magyar közönség, 1500 méteres gyorsúszásban a 15. helyen végzett.

- Mindig is úgy néztem a testvérem versenyeit, és úgy néztem rá, hogy mindig jobban izgultam, mint a sajátjaimon. Az ő versenyeit nézni nem a legkönnyebb, mert nem néhány percig tartanak, mint az enyémek. Sokszor a könnyeimmel küszködve szurkolok neki - mesélte az idősebbik Gyurta testvér 2019-ben a Családvarázsban.

A sportolók gyerekkori fotójukat a Családvarázs című műsorban mutatták meg.
A sportolók gyerekkori fotójukat a Családvarázs című műsorban mutatták meg.
Fotó: YouTube/Családvarázs

Gyurta Gergő is mindig szurkolt a bátyjának, amíg az 2018. március 27-én be nem jelentette visszavonulását. Például a mai napig élénken él az emlékezetében az a pillanat, amikor testvére 2004-ben Athénban megszerezte első olimpiai érmét.

- Otthon voltam a kiskutyámmal, Bobókával és a szüleinkkel. Együtt néztük azt az olimpiai döntőt. Emlékszem, hogy úgy kiabáltam, és annyira extázisba estem, hogy szegény kutyus is elkezdett ugatni, mert nem tudta, hogy mi van, annyira szurkoltam. Akkor volt egy olyan érzésem, ha Dani meg tudta csinálni olyan fiatalon ezt, akkor én is - mesélte Csisztu Zsuzsa YouTube-műsorában 2021 februárjában.

Hosszú Katinka és édesanyja

Képes összeállításunkban megnézheted Hosszú Katinka ritkán látott édesanyját, Barbarát. Az asszonyról csak ritkán posztol, így mindig szembetűnő, mennyire hasonlítanak egymásra.

Ezt is szeretjük