Évekig amatőr színész volt - Az ország egyik legismertebb műsorvezetője lett
Gundel Takács Gábor évekig színésznek készült, mégis műsorvezetőként lett ismert.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gundel Takács Gábor és Szujó Zoltán az ország két legnépszerűbb sportkommentátora, akik jóban is vannak. Utóbbi hálás azokért a tanácsokért, amikkel 55 éves kollégája ellátta. Lovász László Lakástalkshow című műsorában, amely a Sony Max csatornán hétköznap esténként látható, arról is beszéltek, hogyan indult a televíziós pályájuk. 

Gundel Takács Gábor bevallotta, neki a pályáján eleinte azért nem volt nehéz előbbre jutnia, mert egyáltalán nem akart televíziózni. 

- Eszembe sem jutott, mert én nagyon színész akartam lenni. Amatőr színházaztam, emellett voltam külsős ügyelő a Magyar Televízió sportosztályán. Nagyon jó volt, mert hetente kétszer, maximum háromszor kellett bemenni. Kicsit dolgoztam, szerettem ezt az egészet, mert mindig sportoltam, de nem akartam előbbre jutni. 

gundel-takacs-gabor-szujo-zoltan
Fotó: Sony Max/Labancz Viktória

- Aztán amikor odakerültem, egy idő után szembesültem azzal, hogy én, aki korábban kézilabdáztam, a csapatjátékokban, labdajátékokban voltam otthon, ezek a területek az öregeké, Knézy Jenőé, Vitray Tamásé, Gulyás Lászlóé. Ezekhez a sportokhoz nem nagyon lehetett hozzáférni, csak alkalomszerűen. Ezért volt az, hogy az első világverseny, amit közvetítettem, az sífutás volt. Amikor hazajöttem, Gyulai István azt mondta, "Figyelj, ez jól sikerült! Akkor májusban te mész a boksz Eb-re." Így aztán elmentem bokszot közvetíteni, de a labdajátékokhoz csak nagyon-nagyon ritkán fértem hozzá, meg kellett értük küzdeni. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Gundel Takács Gábor azt is elárulta, ezért is jött el 1995 végén a Magyar Televízióból. Úgy érezte, egy ponton túl képtelen előbbre jutni. Ekkor indult az Eurosport magyar csatornája, itt dolgozott 1996 és 2000 között. 

- Nem véletlen, hogy én nagyon akartam színész lenni, éveket tettem bele, felvételiztem a Színművészetire meg amatőr színházban játszottam, de nem lett belőle semmi. Amit meg egyáltalán nem akartam, mert eszembe sem jutott, a televíziózás, az meg egyszer csak elindult.

Ezt az egészet úgy fogom föl, hogy az élet helyrepofozott. 

Bár a Telesport nagyon komoly hierarchia alapján működött, Szujó Zoltán azt mondta a Lakástalkshow-ban, hogy ő nem érezte küzdelmesnek a televíziós pályája elindulását. 

- Én néhány hónap Telesport után a 2000-es sydney-i olimpiát Vitray Tamás átvevő szerkesztőjeként csináltam végig. Ezt követően kerestek meg az RTL Klubtól. Akkor a kereskedelmi televíziók még nagyon újak voltak, ezen a csatornán Koko bokszmeccsein kívül nem is volt nagyon sporttartalom, de úgy voltam vele, hogy vágjunk bele.

gundel-takacs-gabor-szujo-zoltan2
Fotó: Sony Max/Labancz Viktória

- Később aztán megtalált engem a Forma-1, 2002-ben a kezembe nyomtak egy Ausztráliába szóló repülőjegyet, hogy a csatorna megvette a Forma-1-es közvetítési jogokat. "Hallottuk, hogy te beszélsz németül és angolul, nézzük meg, hogy mit tudunk ebből kihozni." Ebből lett tíz év utazó riporterkedés, szerkesztés - mesélte a 42 éves sportriporter, műsorvezető, aki 11 évig, 2011-ig dolgozott az RTL Klubnál.

Gundel Takács Gábor felesége

Gundel Takács Gábort gyakran látjuk képernyőn, magánéletéről azonban keveset tudunk. Feleségével, Ágotával 28 éve házasok, három gyermeket neveltek fel: Gergely 26 éves, Anna 23, Bence pedig 21. Már legkisebb is kirepült.

Ezt is szeretjük