Gundel Takács Gábor minden felkérést elutasított: 3 év után erre a műsorra mondott igent
Gundel Takács Gábor az ATV-n tér vissza a képernyőre.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gundel Takács Gábor neve mára összeforrt a kvízműsorokkal, szinte felsorolni is nehéz, hány vetélkedőben láthattuk már. A Játék határok nélkül, a Maradj talpon! vagy az Áll az alku házigazdájaként rengetegen rajongtak érte.

Pályafutása 1983-ban a Magyar Televízió Telesport című produkciójának szerkesztőségében kezdődött, valamint ezzel párhuzamosan elvégezte a Testnevelési Egyetemet. A ’90-es évek végétől a Danubius Rádióban köszöntötte a hallgatókat, majd a 2000-es évekre az egyik legnépszerűbb televízióssá vált.

Gundel Takács Gábor a Géniusz című műsorban

Bár sokáig nem telt el úgy év, hogy ne láthattuk volna megizzasztani a kérdéseivel a vállalkozó szellemű játékosokat, az utóbbi három esztendőben hanyagolta ezt a szerepet. Bár rengeteg csatorna megkereste, szabadúszóként sorra utasította el a felkéréseket. Nem akart olyan műsorokban szerepelni, amelyekben nem érezte önazonosnak magát.

gundel-takács-g
Fotó: TV2/Áll az alku

- Az első, hogy már nem szerződök le csatornához, nem akarom, hogy azért, mert a csatorna ad nekem egy x összegű fizetést, esetleg olyan műsorban akar szerepeltetni, amelyet egyébként nem vállalnék. Jó, hogy válogathatok, és bevallom, sok mindenre mondtam nemet az elmúlt években - mesélte a Blikknek.

Rajongói legnagyobb örömére az ATV legújabb kvízshow-ja felkeltette az érdeklődését. A szeptemberben elstartoló Géniusszal tér vissza a képernyőre.

gundel-takacs-gabor-batch

- Közel három év kihagyás után fogok újra kvízműsort vezetni. Ez a műfaj a szívemnek nagyon kedves. Kifejezetten fontosnak tartom, hogy legyenek tudásalapú, klasszikus vetélkedők. Hiszek abban, hogy van olyan társadalmi réteg, aki igényli ezt a műsortípust, és élvezi, hogy próbára teheti a tudását. Egyre kevesebben néznek tévét, és az igényes vetélkedőkkel vissza lehet hozni nézőket a képernyő elé. A Géniusz olyan műsor lesz, ami nagyon kell a televíziós piacra. 2017 óta vagyok szabadúszó, és igazából nyitott vagyok bármilyen csatornán olyan műsorra, ami nekem való, és van kedvem csinálni is. Az alapján döntök, hogy mi áll jól nekem, miben vagyok önazonos.

Gundel Takács Gábor és felesége

Gundel Takács Gábor és feleségének kapcsolata gyerekkori barátságként indult, majd hatalmas szerelem lett. A műsorvezető 2021-ben ünnepelheti házasságának 30. évfordulóját Ágotával, akiről a mai napig csillogó szemmel beszél.

Ezt is szeretjük