Ma 63 éves Görbe Nóra - Felismered a Linda sztárját friss fotóján?
A '80-as évek sorozatsztárja, Görbe Nóra hatvan felett is ragyogóan néz ki.

cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Görbe Nóra csupán 25 éves volt, amikor a '80-as években a Linda című sorozattal egy csapásra ismert lett. 1983-tól 1989-ig, hat évadon keresztül alakította a harcias, lelkes, filigrán termetű rendőrlányt, Veszprémi Lindát, akinek jellegzetes karaterúgásai és sikongatása a védjegyévé vált. Később több tévéadó is ismételte a népszerű szériát, például az RTL Klub, a VIASAT3 és a Duna TV is műsorra tűzte.

A ma 63. születésnapját ünneplő színésznő annak idején rengeteg tévéjátékban és filmben kapott szerepet. Állandóan úton volt, a forgatások, a színházi szerepek és a szinkronizálások mellett a Bojtorján együttessel is járta az országot 13 éven át, kilenc önálló lemeze jelent meg, de énekelt az R-Góval és az Első Emelettel is.

Az ezredfordulón a 112 című bűnügyi műsor háziasszonya lett a Magyar Televízióban, emellett ekkortájt forgatták a Linda sorozat új részeit, amelyeket 2002-ben mutattak be. Évekkel később a 2017-es Tékasztorik film egyik főszereplője volt. A színésznő a produktív évtizedek után is úgy érzi, a mai napig Lindaként azonosítják.

A Linda című sorozat főszereplőjeként és napjainkban.
A Linda című sorozat főszereplőjeként és napjainkban.
Fotó: Facebook/Görbe Nóra

-  Cefetül nagy erőfeszítés volt azért küzdeni, hogy Linda mellett engem is lássanak az emberek, holott énekesnőként is voltak sikereim. (…)

Gyakran ma is azt érzem, hogy az emberek nem velem beszélgetnek, hanem azzal, akit a sorozatban megismertek. Ez egy skizofrén helyzet.

- Szeretném, ha meghallanák, amit mondok, mert nem azt hallják, hanem amit a Lindáról alkotott képük mond. Elég kevesen értik, hogy teljesen más személy vagyok - vallotta be a színésznő júliusban a Best magazinnak.

Görbe Nóra 63 évesen is ragyogóan néz ki

A 63 éves sztár napjainkban is remek formában van, éveket letagadhatna bátran a korából. Filigrán testalkatát a mai napig megőrizte, amit nem csak a genetikának, de a sportnak is köszönhet.

- Hároméves koromtól balettoztam, atletizáltam, versenyszerűen úsztam, népi táncoltam, ritmikus sportgimnasztikáztam, taekwondóztam, tajcsiztam, aikidóztam… Sok évtized telt el azzal, hogy kirakatban éltem, hogy folyton kifelé figyeltem. Nem volt módom, időm és lehetőségem töltekezni lelkileg, mert állandó rohanásban voltam, de ma már viszonylag zárkózott, intenzív belső életet élő ember vagyok - árulta el a magazinnak.

A gyönyörű színésznőnek két felnőtt gyermeke van Gát György filmrendezőtől, Anna 1983-ban, Marci 1989-ben született. 2006-ban férjhez ment dr. Ormos Péterhez, aki 2016 augusztusában hunyt el. A nehéz időben édesanyjára és gyermekeire támaszkodott.

A Szomszédok színésznői egykor és ma

Emlékszel Mágenheim Julira, Vágási Jutkára vagy Janka nénire? Mutatjuk, mennyit változtak a Szomszédok női sztárjai.

Ezt is szeretjük