A magyar színésznő csontsoványra fogyott szerepéért - A rendező is aggódott Gera Marináért
Gera Marina 46 kilósra fogyott, hogy minél hitelesebben tudja eljátszani az Örök tél főszerepét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gera Marina egy csapásra ismert lett tavaly novemberben, amikor televíziós Oscarként is emlegetett Nemzetközi Emmy-díjat nyert az Örök tél című filmben nyújtott alakításáért. A díjjal az Egyesült Államokon kívül készült legjobb televíziós produkciókat ismerik el, és annak 47 éves történelme során először jelöltek magyar színésznőt – hatalmas siker, hogy a jelölést díjra is tudta váltani. 

A díjkiosztó után több filmes megkeresése is volt, de a világjárvány miatt minden film előkészítése bizonytalan ideig szünetel.

Gera Marina csontsoványra fogyott az Örök tél kedvéért

A Hot! magazinnak azt mondta, őt is megviseli, hogy leállt a nemzetközi filmgyártás, de a hirtelen jött szabadidőt igyekszik jól felhasználni, például javítja az angol kiejtését, magyar akcentus nélkül ugyanis több szerepre van esélye.

Gera Marina 2020. március 5-én, a Vígszínházban megrendezett 5. Magyar Filmdíj-gálán.
Gera Marina 2020. március 5-én, a Vígszínházban megrendezett 5. Magyar Filmdíj-gálán.
Fotó: Femina/Rátkai Márk

A 35 éves sztár nem kíméli magát, ha arról van szó, hogy minél hitelesebben tudja eljátszani az adott szerepét. Amikor megkapta a szovjet kényszermunkára elhurcoltakról forgatott Örök tél főszerepét, olyan vékonyra fogyott, hogy a rendező is aggódott érte.

A diétát egy orvossal konzultálva alakította ki, és már két hónappal a forgatás megkezdése előtt 46 kilóra fogyott, és a súlyát szigorú orvosi felügyelet mellett még három hónapon keresztül tartotta. Napi ötször evett, de pontosan kimért szénhidrát-mennyiséget fogyasztott.

- Volt olyan nap, amikor nem ittam vizet, hogy még beesettebbnek tűnjön az arcom. Ezt a rendező is csak mostanában tudta meg, hiszen a feszített munkafolyamat közepette nem akartam ezzel stresszelni. Ez maximálisan az én felelősségem volt – mesélte a hetilapnak.

Gera Marina a Nemzetközi Emmy-díjátadón

Gera Marina káprázatosan nézett ki 2019 novemberében a Nemzetközi Emmy-díj átadóján. A színésznő azt már a gála előtt elárulta, hogy magyar tervezők ruháival érkezett New Yorkba. A bronzszínű, földig érő estélyi ruhát Bognár Hajnalka stylist kifejezetten erre az alkalomra álmodta meg.

Ezt is szeretjük