Gáspár Laci így került ki a karanténból - Pedig 4 napja derült ki, hogy koronavírusos
Nem kellett 14 napnak eltelnie, hogy Gáspár Laci kikerüljön a karanténból.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Gáspár Laci múlt pénteken, szeptember 4-én mesélt arról a Fókusz stábjának, hogy pozitív lett a Covid-tesztje, az RTL Klub pedig közleményt adott ki, hogy emiatt az Álarcos énekes harmadik és negyedik adásának felvételén vendég Nyomozó fogja helyettesíteni.  

Kedd este viszont már arról beszélt a csatorna esti műsorában, hogy feloldották a karantént. 

Gáspár Laci karanténját feloldották

- Most járt le a tíz nap, és én ma kaptam meg a határozatot, hogy innentől kezdve nem vagyok karanténban. Megvan a határozatom arról is, hogy voltam koronavírusos - mondta a videóban, amit kedd délután az otthonából küldött a Fókusznak

gaspar-laci
Fotó: RTL Klub/Fókusz

Az énekes augusztus 24-én kaphatta el a koronavírust egy budapesti gasztrorendezvényen. Sokan nem értették, hogyan lehet vége a karanténnak négy nap után, és mi lesz a hozzátartozóival, akik a kontaktkutatás során 14 nap karantént kaptak. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Gáspár Lacinak határozata van arról, miszerint szeptember elsején és másodikán csináltak vele Covid-tesztet. Sokan nem tudják, hogy azoknak, akik pozitív koronavírusteszttel karanténba kerültek, hivatalosan nem szükséges tesztelniük ahhoz, hogy véget érjen a karanténjuk. Elég tünetmentesnek lenniük a megadott napokig.

Dr. Scheiber Dóra háziorvos a műsorban azt nyilatkozta, hogy mindig az orvos személyes hatáskörébe tartozik a mérlegelés, emellett az eljárásrend is folyamatosan változik. 

Nagyon fontos, hogy a betegség tüneteinek megjelenésétől számoljuk jelenleg a napokat.

Abban az esetben, ha pozitív mintavétel történt, és a tünetek megjelenésétől tíz nap eltelt, és már tünetmentes a beteg három napja, akkor elvileg visszatérhet dolgozni abból kiindulva, hogy - a jelenlegi álláspont szerint ezt határozták meg - a környezet számára már nem jelent potenciális fertőzésforrást - magyarázta a szakember. 

Csak az egészségügyben és a szociális otthonokban dolgozóknak kötelező a teszt ahhoz, hogy újra mehessenek dolgozni. 

gaspar-laci2
Fotó: RTL Klub/Fókusz

Gáspár Laci azt mondta, meg sem csináltatta volna a tesztet, ha nincs benne az Álarcos énekesben, mert csak kicsit szédült, rövid ideig enyhe fejfájással küzdött. Az elmúlt napok során sem érezte magát rosszul. 

Annak ellenére, hogy felesége, Niki és kisfiuk, Noel is tünetmentesek, kontaktszemélyként még 14 napos karanténjukat töltik. Csak akkor csináltathatnának ingyenes tesztet, ha lennének tüneteik, így viszont csak saját költségen tehetnék meg. Kontaktszemélynek az számít, aki 15 percnél tovább, a két méteres távolságot be nem tartva érintkezett koronavírusos személlyel. 

Gáspár Laci tinédzser lánya

Gáspár Laci első feleségét még énekesi karrierje előtt, mindössze 18 évesen vette el. Bár 11 év házasság után úgy döntöttek, elválnak, a frigyből született meg egy szem lánya. Mirjam 2019. december 6-án ünnepelte 17. születésnapját.

Ezt is szeretjük