Galambos Lajosnak ez a 200 éves kastély az otthona: 3 és fél milliárdot ér

Galambos Lajos megválik a boldogasszonypusztai birtoktól és vele együtt a hatalmas, ódon épülettől is.

Galambos Lajos kastélya
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Galambos Lajos 2021. október 1-jén hivatalos közleményben hozta nyilvánosságra, hogy 22 év után elválik feleségétől, három gyermeke édesanyjától. 

Boglárka már ki is költözött abból az ingatlanból, ami hosszú évekig a család otthona volt. Hamarosan a zenész is elbúcsúzik a boldogasszonypusztai óriási birtoktól és az ódon kastélytól, amelyhez megannyi szép és kevésbé boldog emlék köti.

Galambos Lajos kastélya

A kétszáz évvel ezelőtt épült ingatlan három és fél milliárdot ér. Kívülről olyan, mint amilyen palotákat mesékben vagy kosztümös drámákban szoktunk látni. A 14 lakosztályos kúria komoly múltra tekint vissza.

- Az 1800-as évek végén épült ez a kastély, és az Eszterházy-birtok része volt. A ház mögötti tavon mindig halászat folyt. Ráadásul ez volt a pannonhalmi apátság területének utolsó épülete, és a környéken szőlőt termesztettek, és misebort készítettek. A tavakból kiszedett iszapot a földekre hordták, így táplálták a tőkéket - magyarázta a Story magazinban.

Nem csak maga az épület, a szobák is illeszkednek az ódon hangulathoz. Sok antik kincset rejtenek a kastély falai, amelyeket a zenész hosszú esztendők során gyűjtött össze. Bár ezekhez ragaszkodik, magához a házhoz nem. Azért döntött úgy, hogy továbbad az otthonán, hogy elengedje a rossz emlékeket. Úgy gondolja, neki és három gyermekének nem kell ekkora tér, emellett az elrendezés sem ideális.

- Ha a jövőre gondolok, akkor ez az épület nem három generációnak való, hiszen egy nagy, központi nappali van, és utána kis szobák, ez nem alkalmas arra, hogy több család elkülönülten együtt éljen.

A kétszáz hektáros birtokot és a Tata melletti egykori Esterházy-kúriát 2014-ben a Pimasz Úr Ottalszik című műsorában mutatta meg kívül-belül - képes összeállításunkban megnézheted.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Cover-fotó: Profmedia/Trenka Attila

Ezt is szeretjük