Friderikusz Sándornak ezt sosem bocsátotta meg Havas Henrik: évtizedek óta haragszik rá

Friderikusz Sándor Havas Henrik szerint hazudott egy műsoráról. A mai napig nem áll vele szóba.

friderikusz-havas-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Friderikusz Sándor és Havas Henrik közti ellentét évtizedekkel ezelőttre tehető. A két tévés közé egy szakmai nézeteltérés vert éket, Havas szerint Friderikusz hazudott az egyik műsorukról.

Mindketten újságíróként kezdték a pályafutásukat, majd a ’80-as években fordultak a televíziózás, illetve rádiózás felé.

Friderikusz Sándor és Havas Henrik

Havas Henrik ekkor a Magyar Rádiónál dolgozott, Tarnói Gizellával együtt készítették a Szorító nevű műsort, amelyet 1985-től kezdtek sugározni.

havas
Fotó: RTL Klub/Reggeli

Az adások gyorsan népszerűek lettek, több száz ezres hallgatótáborra tettek szert. Mindeközben Friderikusz Sándor Debrecenben készített egy hasonló tematikájú produkciót a rádiónak BOX néven, ezt egy jóval kisebb, pár száz fős réteg hallgatta.

A cikk az ajánló után folytatódik

Havas nem nézte jó szemmel, hogy a két műsor ugyanaz a formátum, de akkor háborodott fel csak igazán, amikor Friderikusz azt könyv formájában is megjelentette, és úgy állította be, mintha a BOX lett volna előbb.

Mindezt a mai napig nem tudta megbocsájtani. Hamarosan induló YouTube-csatornája kapcsán a Best magazinban arról kérdezték, szokta-e nézni pályatársa videóit. Ekkor is megemlítette a történetet.

fridi
Fotó: RTL Klub/Életünk története

- Akiket nem szeretek, azokat nem nézem. Sanyi hajdan pofátlanul ellopta a Szorító című műsorunkat, és azzal lépett föl vidéki művelődési házakban.

Elárulta, hogy az említett kiadvány előszava miatt húzta fel magát, amelyben az állt: nem csinálja tovább a műsort, milyen szerencse, hogy van a rádióban egy tehetséges kollégája, aki folytatja, amit ő elkezdett.

Ez akkora pofátlanság, hogy nem találok szavakat.

- Többek között ezért a műsoromért kaptam a Táncsics-díjat - fakadt ki Havas Henrik.

Friderikusz Sándor így él ma

Friderikusz Sándor négy évig visszavonult a nagy nyilvánosságtól, majd 2020-ban elindult az Életünk története című műsora az RTL Klubon. Szerinte három évaddal kimerítették a produkció kereteit, és bár a csatorna kreatív igazgatója és programigazgatója szerette volna rábeszélni egy újabb Friderikusz show-ra, nemet mondott.

Cover-fotó: RTL Klub/Életünk története, TV2/Sztárban Sztár

Ezt is szeretjük