Frajt Edit nagyon kínos helyzetbe került: a barátai ezért hitték azt, hogy megőrült
Valaki Frajt Edit nevével visszaélve hozott létre egy álprofilt a Facebookon, és ismert embereknek írogatott a színésznő nevében.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Frajt Edit nagyon kínos helyzetbe került, valaki ugyanis a nevével és az arcképével visszaélve létrehozott egy Facebook-fiókot, és ismert művészekkel, színművészekkel, színházi dolgozókkal veszi fel a kapcsolatot. 

Üzeneteket küld nekik, amikben bizalmas információk után is kérdez. Sok ismert embernek ez a bizalmaskodás lett gyanús. 

Hamis Facebook-oldal Frajt Edit nevével

Az álprofilt létrehozó többek között Baló Júliának és Náray Erikának is írt, a színésznő a Story magazinnak azt mesélte, egyből gyanút fogott, már a fotókról látta, hogy kamuoldalról van szó. 

frajt-edit-al-facebook
Fotó: Facebook/Náray Erika

- Felhívtam Edit egyik közeli ismerősét, aki elmondta, hogy Edit nincs fent a Facebookon, soha nem is regisztrált, és a jövőben sem tervezi. Ezután egyszerűen töröltem az illetőt - mondta a színésznő.

A Szomszédok egykori színésznője az ismerősein keresztül, azok üzenetei alapján értesült arról, hogy valaki visszaél a nevével. 

- Május közepén Bujtás János, a Szomszédok egyik rendezője felhívott telefonon, és azt kérdezte, miért raktam ki Facebookra azokat a fényképeket, amiket kértem tőle. Mondtam neki, hogy nem vagyok fent a Facebookon, ennek okán nem kértem fényképeket sem, amiket így ki sem rakhattam - mondta a hetilapnak a 65 éves színésznő, akinek roppant kínos volt, hogy valaki a nevében írogat. 

A cikk az ajánló után folytatódik

- Legközelebb június végén szólt egy kollégám, hogy valaki a nevemben írogat, de csak ilyen átlagos dolgokat, hogy "Hogy vagy? Mit csinálsz mostanában?" Sokan, akiket csak látásból ismerek, furcsállták, hogy így keresem meg őket. Azt hitték, megőrültem. Nagyon kellemetlenül éreztem magam, hiszen valaki ellopta a személyazonosságomat, ez pedig bűncselekmény. Ki tudja, még az is lehet, hogy a legközelebb pénzt kér a nevemben... 

frajt-edit
Fotó: TV2/Mokka

Egy ismerőse segítségével kiderítette, hogy a csaló kísértetiesen hasonló e-mail-címet használ, mint az övé, ezért is dőlhettek be sokan az átverésnek. Végül a rendőrséghez fordult, az álprofil pedig időközben eltűnt, de nem tudni, a Facebook törölte, vagy maga az illető. Azt sem tudni, ki hozta létre. 

- Egyesek szerint civil, mások szerint szakmabeli, és bevallom, én is efelé hajlok. De bárki legyen is az, beteges dolog ilyet tenni - véli Frajt Edit, akinek a rendőrség azt tanácsolta, ha nem is használja, hozzon létre egy Facebook-profilt, hogy más ne tudjon a nevével visszaélni. 

A Szomszédok női mellékszereplői egykor és ma

Malek Andrea 1989 és 1993 között Szalóki Eszter mentőgyakornokot alakította, aki miatt veszélybe került Mágenheimék házassága, a doktor ugyanis belehabarodott. Ennek ellenére kedvelték a nézők a szép, mosolygós lányt. Képes összeállításunkban megnézheted a Szomszédok fontos női mellékszereplőit: mennyit változtak az évek során, és mivel foglalkoznak ma. 

Ezt is szeretjük