Sokan megszólták a magyar színésznőt - A szülés után 2 héttel már fellépett
Földes Eszter szerint minden anya döntse el maga, mikor tér vissza a munkába.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Földes Eszter 2018. június 12-én hozta világra kisfiát, Lovasi Álmos Fülöpöt, akinek az édesapja Lovasi András énekes, zenész. A 31 éves színésznő két héttel a baba születése után már egy zenei fesztiválon lépett fel, augusztusban pedig már filmet forgatott. Számított arra, hogy lesznek olyanok, akik megszólják, amiért korán visszatért a munkához, és ma már nem zavarják a megjegyzések. Ahová csak tudja, viszi magával a kisfiát, aki mosolygós, barátságos, vidám baba, imádja a közösséget.

Földes Eszter szeptember 18-án tért vissza a színpadra, a Játékszínben volt látható a Szőke Ciklon című darabban, és kisfia születése óta két bemutatója is volt: a Karinthy Színházban A baba című darab címszerepében Szabó P. Szilveszter partnereként és a Bethlen Téri Színház ugyancsak kétszereplős, Az utolsó tűzijáték című előadásában Udvaros Dorottyával. 

- Rendelkezem azzal a többletenergiával, ami ahhoz kell, hogy mindkét fronton egyszerre tudjak megfelelni. Nekem így esik jól. Jól érzem magam, és emiatt a kisfiam is. Másnak más esik jól. Úgyis rendben van. Szerintem mindenki csinálja úgy, ahogy a legjobbnak érzi. Ha anya és apa kiegyensúlyozott, a gyerek is az lesz. Hogy én az legyek, szükségem van a munkámra - mesélte a Best magazinnak

A fiatal színésznő sem volt minden téren ilyen határozott. Amikor egyszer megkérdezték, milyen volt a szülése, azt vette észre magán, hogy magyarázkodik, amiért császárral hozta világra a gyermekét. 

- Hajlamosak vagyunk minősíteni egymást, ítélkezünk a másik felett. Például, ha természetes úton szültél, az az igazi, ha császárral, nem tudod, mi a fájdalom, az nem is igazi szülés. Ha évekig szoptatsz, tényleg igazi anya vagy, ha nem, nem vagy az…

Nem attól lesz valaki jó anya, hogy milyen úton hozta világra a gyereket, mennyi ideig tud szoptatni, mennyi ideig marad otthon a szülés után,

visszamegy-e dolgozni, vagy sem - véli Földes Eszter, aki szerint nincs mindenkire érvényes, egyetemes recept, mindenki bízzon az ösztöneiben. 

Magyar sztárok, akik szülés utáni depresszióban szenvedtek

Bármennyire örül is egy édesanya a gyermeke születésének, a kismamák több mint 10%-át érinti a szülés utáni depresszió, melynek kialakulása mögött számos kockázati tényező áll. Az elmúlt években nem egy hazai híresség bevallotta, nem volt könnyű a gyerekszülés utáni időszak.

Ezt is szeretjük