Vetesse el az egyik ikergyerekét - A magyar énekesnőnek ezt javasolta az orvosa
Kollányi Zsuzsi már a terhessége alatt tudta, hogy a kisebbik ikernek műtétre lesz szüksége.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kollányi Zsuzsi csak a múlt héten árulta el, hogy már augusztus elején édesanya lett, és ikreknek adott életet. Azért nem beszélt erről korábban, mert veszélyeztetett terhes volt, a babák a vártnál hét héttel korábban, a 33. héten érkeztek, és az egyiküknek azonnali műtétre is szüksége volt. Az énekesnő a Mokkában mesélt arról, hogy egyik orvosa a terhessége alatt azt javasolta, az egyik babát vetesse el, hogy a másik biztonságban tudjon fejlődni. Sokat tipródtak a párjával, mit tegyenek, de nem voltak hajlandóak a részleges terhességmegszakításra.    

Bálint végül 1900 grammal, két perc múlva Bence 1140 grammal született meg. Előbbi rögtön inkubátorba került, utóbbit pedig köldöksérve miatt azonnal átszállították egy másik kórházba, hogy megműtsék. Bálintot két hét, Bencét egy hónap után vihette haza Kollányi Zsuzsi és párja, Attila.

kollanyi-zsuzsi
Fotó: TV2/Mokka

- Nagyjából a 12. héttől folyamatosan küzdöttünk, egyrészt azzal a problémával, hogy már akkor tudtuk, hogy a kisebbik fiunkat műteni kell, másrészt áramlási problémái is voltak ugyanennek a gyermekünknek, emiatt hetente jártunk ultrahangra. Elég sok mindennel ijesztgettek is bennünket az orvosok - mesélte a TV2 reggeli műsorában. 

Volt olyan orvos, aki felvetette, jobban tennék, ha az egyik babát elvetetnék, hogy a másik gond nélkül fejlődhessen. 

- Sőt, volt olyan orvos, aki kifejezetten javasolta. Ha az ő családtagja lennék, akkor ő valószínűleg azt mondaná, hogy részleges megszakítást javasol, mert, hogy az lenne az egyszerűbb, kvázi a biztonságosabb a másik gyermekem számára. Nem jó érzés neked otthon mérlegelni, hogy mi legyen, sokat tipródtunk. Viszont, amikor felsírtak, akkor nyert az egész értelmet, hogy nekünk volt igazunk, tudom, hogy jó irányba megyünk, és az a dolgunk, hogy vigyázzunk rájuk - osztotta meg a nézőkkel. 

Kollányi Zsuzsit sokan ijesztgették azzal, hogy ikrekkel nem lesz egyszerű az élet, az első másfél év nagyon pokoli lesz, de ők ezt a párjával nem érzik így - talán éppen azért, mert a sok nehézség már megedzette őket. Az énekesnő mára megtanulta azt is, hogyan szoptassa a fiait egyszerre.

Ezt is szeretjük