Ez áll a Fekete Vonat botránya mögött: Fatima és L.L. Junior is kitálalt

Hatalmas botrány robbant ki a hétvégén sikeres koncertet adott Fekete Vonat tagjai között.

fekete-vonat-kep
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Fekete Vonat 2022. január 7-i koncertjét követően a trió tagjai összevesztek az elszámolás után, még a tavaszi koncertjüket is lemondták. Hiába mentek el rá több mint hétezren, és írt arról sok sztár és civil is, hogy életük bulija volt, nem lett pozitív a végkicsengése. 

L.L. Junior mindössze 15, Mohamed Fatima 16 éves volt, amikor 1997-ben Beattel együtt létrehozták a Fekete Vonat nevű együttest. Első albumuk 1998 szeptemberében jelent meg, egy évvel később A város másik oldalán, 2001-ben a Harlemi éjszakák, 2004-ben a Még várj. 2001-ben L.L. Junior kilépett a zenekarból, és Kanadában próbált szerencsét, amely sok rajongó számára szomorú hír volt. 

A Fekete Vonat botránya

A népszerű trió 25 éves megalakulásuk alkalmából újra összeállt, 2023. január 7-én az Arénában tartottak egy hatalmas koncertet. A visszatérésnek szánt koncertjük előtt még nagyon pozitívan nyilatkoztak a közös terveikről és a jövőről. 

fekete-vonat-kepe
Fotó: TV2/Tények Plusz

- Olyan, mintha bezártuk volna 25 évvel ezelőtt ezt az egészet egy fiókba, majd most ismét elővesszük, leporoljuk, és újra zenélünk. Olyan ez, mint egy időutazás, mindannyiunk számára megérintő és megindító pillanatok ezek - nyilatkozta L.L. Junior a Tények Plusznak a szombati koncert előtt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ekkor még Mohamed Fatima is nagy lelkesedéssel vetette bele magát a közös éneklésbe.

- Gondoltam, hogy 25 év távlatából, amikor ennyien szeretnek minket, akkor lehetek nem szerény, ezért én ma egy picit számítottam arra, hogy telt házunk lesz.

Beat elárulta, hogy szerinte ők hárman mindig össze fognak tartozni, és ha együtt énekelnek, abból rossz dolog nem sülhet ki.

- Látjuk, hogy Junior is szárnyal sok éve, de mégis azt gondolom, hogy ha mi hárman összetalálkozunk stúdiókörülmények között, akkor abból mindig valami maradandó és jó dolog születik.

A 25. évfordulós koncertjük jól sikerült, szinte telt házas volt. Útközben derült csak ki, hogy az Aréna befogadóképessége 13 ezer fő, a szervezők pedig 9-10 ezer jegy eladását kalkulálták be. Ennek ellenére csak 7122 jegy kelt el összesen, és a bevétel sem annyi lett, amennyire számítottak.

A Telex szúrta ki, hogy Mohamed Fatima egy kommentben fogalmazta meg a véleményét az esetről a koncertjük után. Ebben kifejtette, hogy nagyon jól érezték magukat Beattel együtt, és másokkal ellentétben nem a pénz számított nekik. Ezután derült ki, hogy Fatima és Beat már kaptak egy nagyobb előleget a koncertet megelőzően a szervezőktől, azonban az énekesnő egy posztban teljesen máshogyan nyilatkozott.

"Csak a pénzemberek szerint ez a koncert veszteséges volt, így a kis cigány Beat testvérem meg én kimaradtunk a szórásból, de itt nem is a pénz, hanem az a fajta gonosz kígyóság a pénzért, amit még soha nem tapasztaltunk!" - írta Fatima a bejegyzésében, arra utalva, hogy a négymilliós előleg mellett más összeget nem kaptak a szervezőktől.

Bors értesülései szerint az énekesnő a megélhetését biztosította a nagy összegű előlegből, ezenfelül pedig még egy új autót is vásárolt magának.

L.L. Junior a saját összegét kollégáival ellentétben felajánlotta a Cseppkő Gyermekotthoni Központnak, majd nem sokkal később kirobbant a botrány köztük. A trió tagjai hétfőn már a Budapest Park oldalán is látni lehetett, hogy lemondták a tavaszi koncertjüket. 

L.L. Junior január 9-én posztban reagált a történekre, amelyben megerősítette, hogy valóban nem lesz tavaszi koncert.

Kedden Mohamed Fatima is megszólalt, ő a Facebook-oldalán erősítette meg, hogy a Budapest Parkba meghirdetett koncert elmarad, és Beattel együtt folytatják majd tovább a zenélést. A posztja már nem elérhető azóta, az énekesnő törölte a bejegyzését az oldaláról.

A 90-es évek énekesei

Mint minden korszaknak, így a '90-es éveknek is megvoltak a maga sztárjai, akikért a tinédzserek odáig voltak. Ebben az időszakban számos fiúbanda alakult meg, közülük az egyik legsikeresebb a Shygys volt. A csapat Kozso menedzselésével jött létre 1997-ben.

Cover-kép:Facebook/Fekete Vonat

Ezt is szeretjük