Ő volt Magyarország legerősebb embere - Felismered 62 évesen Fekete Lacit?
Fekete Laci 1988-tól 2012-ig mondhatta magát a legerősebbnek hazánkban.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Fekete Laci nem véletlenül kapta a Toldi Miklós becenevet, hihetetlen erejével maximum Arany János figurája vehette volna fel a versenyt.

Az erőemelő 1985-ben hívta fel magára a figyelmet rendkívüli adottságával, ekkor vált először világrekorderré malomkőhajításban. Harmincéves pályafutása alatt számtalan díjat és rekordot halmozott fel. Nemcsak hazánkban kaparintotta meg a legerősebbnek járó aranyérmet, világviszonylatban is a tabella élén szerepelt.

Fekete Laci 62 évesen

Szinte nincs az a súly, amit ne emelt volna meg az elmúlt esztendők során. Lehetett szó 300 kilogrammot nyomó, tömör vasgolyóról vagy gigantikus méretű kerékről, a sportoló úgy kapta fel őket, akár a tollpihéket.

fekete-lászló
Fotó: TV2/Tények Plusz

Nem csak a szakma vetett szemet adottságára, jó kedélyű természetével a különböző televíziós műsorok kedvelt vendége lett. Láthattuk Nótár Mary mellett dalra fakadni a Nagy duettben, és a Hal a tortán című gasztrorealityben is megvillantotta főzőtudományát.

Ugyan a 62 éves erőember a mai napig képes több mázsát a föld felett tartani, mostanra látta elérkezettnek az időt arra, hogy felhagyjon a versenyzéssel. 

- Az idő múlását sajnos el kell könyvelni, meg kell érteni. Igazándiból egy emberi szervezetet nem azért találtak ki, hogy 600-700 kilókat emelgessen - mesélte a Tények Plusz riportjában.

fekete-laci-2
Fotó: TV2/Tények Plusz

Ám nem marad utánpótlás nélkül a sportág, fiainak adta át a stafétabotot. Gyermekei, Fekete Márton, Fekete Richárd és ifjabb Fekete László édesapjuk nyomdokaiba léptek, belőlük is erőművész vált.

Temesvári Andrea 53 évesen

Temesvári Andrea nevét a ’80-as és ’90-es években ismerték meg a teniszrajongók világszerte. 14 évesen kezdte profi pályafutását, 1997-ben vonult vissza.

Ezt is szeretjük