Szávay Ágnes 7 éve vonult vissza - A világhírű teniszező azóta nagyon megváltozott

Szávay Ágnes a kétezres évek teniszcsillaga volt, ennyi változott az elmúlt években.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szávay Ágnes nagyon fiatalon, mindössze 24 évesen vonult vissza a profi sportolói életből hét évvel ezelőtt. Akkor fizikai fájdalmai miatt kényszerült arra, hogy abbahagyja a teniszt. 

Napjainkban elmennek mellette az utcán, ugyanis nagyon megváltozott a külseje. A legtöbben szőke hajjal, smink nélkül, melegítő ruhában emlékeznek rá. Ezzel szemben manapság sötét, rövid hajat visel.

Így néz ki most Szávay Ágnes

Mióta nem versenyez, sokkalt több ideje jut a családjára és a barátaira. Ráadásul hatalmas öröm érte, immár a legszebb hivatást űzi, édesanya lett.

Pályafutása során két csigolyaíve is eltörött, emiatt állandó derékfájdalommal küszködik, ami miatt manapság már nem tud teniszezni. Sokáig kutatta, hogy vajon hogyan tudna megszabadulni a problémától, ám hiába feküdt kés alá, nem múltak el a panaszai.

Az egykori teniszcsillag így kénytelen volt megtanulni, hogyan élhet együtt a fájdalommal, de nem adja fel, fejébe vette, hogy addig jár kezelésről kezelésre, míg ki nem küszöbölik, hogy mi a baja.

Mindeközben teljesen újraépítette az életét. Új célokat tűzött ki maga elé, és meg is valósította őket.

- Szerettem volna egyetemen diplomát szerezni, így hát újra érettségiztem, hogy felvegyenek a TF-re, ahol sportszervező, menedzser szakon végeztem - Mesélte a Best magazin interjújában.

Számos projektet sikerre vitt, teniszklubot alapított, és iskolát is nyitott, ami a Szávay Ági Tenisziskola névre hallgat. Rengeteg mindenben kipróbálhatta magát, megtanult kommentátorkodni, hiszen évekig a Speciális Olimpikonok nagyköveteként tevékenykedett.

szávay-ágnes-2010
Fotó: MTI/Földi Imre

2019 őszén nagy megtiszteltetésben részesült, a Nemzeti Sportügynökség felkérte, hogy részt vegyen a Fed-kupa megszervezésében.

- Akkor éreztem először itthon, hogy megbecsülnek, és hogy elismerik azt a szakmai tudást és tapasztalatot, amit versenyzői pályafutásom alatt szereztem meg.

Magyar teniszsztárok egykor és most

Szeles Mónika az utóbbi évtizedekben rengeteget változott, karrierjét 16 évesen kezdte, ma pedig érett nőként láthatjuk viszont. Képes összeállításunkban megnézheted, hogy néz ki ma a teniszcsillag, de rajta kívül megmutatjuk azt is, mennyit változott az elmúlt évek alatt Temesvári Andrea vagy Noszály Sándor.

Ezt is szeretjük