Felismered Szeles Mónikát? A teniszcsillag 45 éves korára nagyon megváltozott

Képeken a hazai teniszsztárok egykor és most.

cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szeles Mónika nem csak hazánk, de a világ egyik legjobb és legsikeresebb női játékosa volt, aki alig húszévesen, kilenc Grand Slam-győzelmével örökre beírta magát a tenisztörténelembe. Sikeres pályafutásának egy őrült ellendrukker vetett véget. 

Szeles Mónika sportkarrierjét egy támadás törte ketté

A Vajdaságból származó, háromszoros világbajnok és olimpiai bronzérmes teniszezőnő 1991-ben és 1992-ben a világ legjobbjának számított, aki három döntőben győzte le Steffi Grafot. A német teniszezőnő egyik rajongója azonban nem tudta elviselni, hogy Szeles legyőzte Grafot, és 1993-ban a hamburgi versenyen hátba szúrta a teniszcsillagot, amivel kettétörte Szeles Mónika pályafutását. 1995 augusztusában visszatért, de karrierje már nem volt ugyanaz, mint előtte, végül 2008 februárjában visszavonult.

Szeles Mónika évek óta Amerikában él, de időnként Budapestre látogat, ha épp egy rendezvényre hivatalos, hol száz gyerekkel ütögeti a labdát, hol pedig vendégként tűnik fel egy gálán. Hazánkban legutóbb 2018 januárjában az Év Sportolója Gála díszvendégeként mutatkozott, de számos külföldi megkeresésnek is eleget tesz. 2019 elején a Monacóban megrendezett Laureus-díjátadón Novak Đoković, a világ legjobb teniszezője a színpadon mellette álló magyar teniszcsillagnak mondott köszönetet, amikor átvette a világ legjobb sportolójának járó elismerést.

Szeles Mónika az utóbbi évtizedekben rengeteget változott, karrierjét 16 évesen kezdte, ma pedig 45 éves, érett nőként láthatjuk viszont. Képes összeállításunkban megnézheted, hogy néz ki ma a teniszcsillag, de rajta kívül megmutatjuk azt is, mennyit változott az elmúlt évek alatt Temesvári Andrea vagy Noszály Sándor.

Borítókép:  MTI/AP/Claude Paris.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük